Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ισιδωρείου Ιδρύματος Ερμούπολης

“Μας κάνετε όλους υπερήφανους”

Μια μεγάλη και ζεστή “αγκαλιά” έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου φοιτητές, υπάλληλοι, εθελοντές και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ισιδωρείου Ιδρύματος Ερμούπολης, στο πλαίσιο της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης που διοργανώθηκε στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του, παρουσία του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργου Μαραγκού.

Στο σύντομο χαιρετισμό της, η πρόεδρος του Ιδρύματος Μαρία Καζαντζάκη απηύθυνε ευχαριστίες στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την προσπάθεια, τη συνεργασία και την αγάπη με την οποία επιτελούν το έργο τους, καθώς και στις κυρίες του Φιλοπτώχου Σωματείου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, οι οποίες φροντίζουν για την καθημερινή διατροφή των 15 φιλοξενούμενων.

Δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει τις δύο υπαλλήλους του Ιδρύματος για την πολύτιμη συμβολή τους στην ομαλή λειτουργία του, αλλά και τα ίδια τα παιδιά για την προσήλωση στο σκοπό τους και την αγάπη τους για τη μάθηση, η οποία παραμένει αστείρευτη παρά τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν στη ζωή τους.

Μ. Καζαντζάκη: “Είστε παράδειγμα για τα νέα παιδιά”

“Θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την ψυχή μου, γιατί δεν το βάζετε κάτω και με τις επιδόσεις, την πρόοδό σας, το ήθος και την ευγένειά σας μας κάνετε καθημερινά όλους υπερήφανους” ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως “όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα στη ζωή σου, όταν έχεις πίστη στον εαυτό σου και στο σκοπό σου, τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει”.

Τέλος, διαβεβαίωσε τα παιδιά πως τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ενισχύσουν το ξεκίνημα της πορείας τους στη ζωή. Τόνισε μάλιστα πως ο στόχος τους θα γίνει σύντομα πραγματικότητα, χάρη στη θέληση, το πείσμα, τους κόπους και τη σκέψη τους, που θα τους οδηγήσουν στο δρόμο της επιτυχίας. “Είστε παράδειγμα για όλα τα νέα παιδιά για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργείτε και όσο πλησιάζετε προς στο σκοπό σας τόσο εμείς θα είμαστε μαζί σας και τόσο θα μας κάνετε υπερήφανους”, κατέληξε.

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ισιδωρείου, ο οποίος ευχαρίστησε όλα τα μέλη για την άψογη και άριστη συνεργασία τους με στόχο την καλή και διαχρονική πορεία του ιδρύματος. Απευθυνόμενος στους φιλοξενούμενους μαθητές και σπουδαστές, ευχήθηκε ο Άγιος Νικόλαος να βρίσκεται πάντοτε στο τιμόνι της ζωής τους και οι ίδιοι να έχουν μια ειρηνική και γαλήνια ζωή.

Γ. Μαραγκός: “Περιβάλλεστε από αγάπη”

Ιδιαίτερα συγκινημένος εμφανίστηκε και ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός ο οποίος αναφέρθηκε στην ανιδιοτελή συνεισφορά του διοικητικού συμβουλίου, των εθελοντών και της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να παρέχουν σε νέους απόρων οικογενειών ένα ζεστό και φιλόξενο σπίτι. Συμβούλευσε μάλιστα τα παιδιά να αξιοποιήσουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εφόδια που παίρνουν από το ίδρυμα. “Είστε εδώ και περιβάλλεστε από αγάπη. Πολλοί από σας έχετε διακριθεί και στις σπουδές σας. Επειδή η μόρφωση είναι κάτι που δεν αγοράζεται, ούτε χαρίζεται, αντίθετα κερδίζεται με κόπο και σκληρή προσπάθεια, σας δίνω λοιπόν μια συμβουλή, να αξιοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα και αυτές τις συγκυρίες, να μορφωθείτε, να αποκτήσετε εφόδια ώστε να μπορέσετε μεθαύριο να γίνεται χρηστοί πολίτες στην κοινωνία”, υπογράμμισε. Δεν παρέλειψε μάλιστα να τους προσκαλέσει και στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τους μικρούς ξεναγούς και να γνωρίσουν την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά αυτού του τόπου. Καταλήγοντας, τους πρότεινε να παραμείνουν για πάντα αγαπημένοι και μονοιασμένοι, διατηρώντας τις φιλικές και αδερφικές σχέσεις που ανέπτυξαν την περίοδο της φιλοξενίας τους στο ίδρυμα.

Από την πλευρά τους, τα παιδιά ευχαρίστησαν τόσο τη δημοτική αρχή και το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος, όσο και τους ανθρώπους που φροντίζουν για το καθημερινό τους φαγητό. “Για όλους εμάς είναι κάτι πολύτιμο, γιατί βρισκόμαστε μακριά από το σπίτι μας και αυτό, μας φέρνει πιο κοντά”, επεσήμαναν.