Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Σύρου

Το δικό τους μήνυμα για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων μετέδωσαν σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Μιαούλη τα Κατηχητικά Σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, τα οποία όπως κάθε χρόνο, έγιναν μία μεγάλη οικογένεια, ανοίγοντας την πόρτα της καρδιάς τους στους πιστούς της Σύρου.

“Κατευθυνθήτω η προσευχή μου ως θυμίαμα ενώπιον σου”, “Άρχων ειρήνης”, “Επί γης ειρήνη”, “Ο Θεός αγάπη εστί”, “εντολήν καινήν δίδωμι υμίν ίνα αγαπάτε αλλήλους” και “Λάβετε φάγετε, τούτο εστί το σώμα μου” ήταν τα μηνύματα των ενοριών του νησιού τα οποία “φώλιασαν” στην καρδιά μικρών και μεγάλων.

Κατασκευές, παιχνίδια, συζητήσεις, τραγούδια, χριστουγεννιάτικα κάλαντα, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και πολλές ακόμη εκπλήξεις επιφύλαξαν στο κοινό της Σύρου, κληρικοί, κατηχητές και μαθητές. Την εκδήλωση παρουσίασε με “αγγελικό τρόπο” η αεικίνητη εθελόντρια της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, Ειρήνη Ξαγοράρη.

Εγκάρδιες ευχές για “όμορφες και ευλογημένες γιορτές” έδωσε προς τους πιστούς του νησιού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β', ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες του προς τον Διοικητή του ΤΕ Ερμούπολης κ. Δημήτρη Μπούνταλη για την πολύτιμη συμβολή του Τάγματος στο στήσιμο των σκηνών στην κεντρική πλατεία του νησιού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κάλαντα από τους μαθητές των κατηχητικών σχολείων, αλλά και χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Τη γιορτή τίμησε με την παρουσία του ο αντιδήμαρχος κ. Αλέξης Αθανασίου.