Σημαντική πτώση θερμοκρασίας στις Κυκλάδες και νέος χιονιάς

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα 05/01, με κύρια χαρακτηριστικά την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στο Βόρειο Αιγαίο, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Αττική, στα νησιά του Αιγαίου, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Σε περιοχές της Εύβοιας και της Κρήτης τα φαινόμενα θα είναι έντονα, με μεγάλα ύψη χιονιού. 
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, έχει τεθεί σε ισχύ έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων. Πιο αναλυτικά:

Τη Δευτέρα 05/01 περιμένουμε βροχές στα πεδινά και χιόνια σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο της Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης. Μετά το μεσημέρι η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σημαντικά, ενώ θα ενισχυθούν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο στα 8 μποφόρ. Στην Αθήνα αναμένουμε χιονόνερο από το απόγευμα στα βορειότερα τμήματα του λεκανοπεδίου.

Την Τρίτη των Φώτων, 06/01 και την Τετάρτη 07/01 η θερμοκρασία θα έχει πέσει σε χαμηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα, ενώ οι χιονοπτώσεις θα συνεχίζονται στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Αττική (κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού), στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Θυελλώδεις ως πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα περιορίζονται βαθμιαία στη βόρεια Κρήτη όπου και θα σταματήσουν μέσα στην ημέρα ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία κυρίως κατά τη κατά τη διάρκεια της ημέρας αφού ο παγετός θα παραμείνει τις βραδυνές και πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.
 
Για την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά και νότια, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και τη θερμοκρασία να βρίσκεται σε σταδιακή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 

Για σήμερα Δευτέρα 05-01-2015 από την ΕΜΥ 

Κυκλάδες - Κρήτη: Kαιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα πιθανόν χιόνια στα ορεινά κυρίως της βόρειας Κρήτης. Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν. Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 11 βαθμούς κελσίου. Σε περαιτέρω πτώση από το βράδυ. 

 

Ετικέτες: