Απολογισμός και κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων

“Η πρόληψη μας σώζει”

Η αποδοχή και η ιδέα του σκοπού του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων από την καρδιά και την συνείδηση της κοινωνίας και η αγάπη που προσφέρουν οι δημότες δίνει κουράγιο και ελπίδα στα μέλη του Συλλόγου να συνεχίσουν αυτό που ξεκίνησαν εδώ και μερικούς μήνες.

Με απολογιστική διάθεση ο Σύλλογος πραγματοποίησε χθες το απόγευμα την πρώτη Γενική Συνέλευση του χρόνου και την κοπή της Βασιλόπιτας, με τα μέλη να θέτουν νέους στόχους για την χρονιά που διανύουμε με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση όσων χρήζουν βοήθειας, τόσο σε οικονομικό όσο και ψυχολογικό επίπεδο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τοπικοί, και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, ο δήμαρχος Σύρου -Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Καζαντζάκη, ο διοικητής του Γενικού νοσοκομείου Σύρου Γιάννης Πετράκης, καθώς και γιατροί οι οποίοι πέραν του ότι ευχήθηκαν για τη νέα χρονιά, μίλησαν και για την νόσο. Το παρών έδωσαν και οι πατέρες Κωνσταντίνος και Αντώνιος.

Πλήθος δράσεων με την αρωγή της κοινωνίας

Πλούσιος ο απολογισμός των πεπραγμένων του Συλλόγου σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Μπάιλα κατά την χθεσινή βραδιά, η οποία επικεντρώθηκε στις πιο σημαντικές δράσεις, οι οποίες συνέβαλαν στην ενίσχυση του, ξεκινώντας αρχικά από την εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε στην Καφετέρια Μέγαρο με στόχο την συγκέντρωση των πρώτων χρημάτων, ενώ συνέχισε με την μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πελλοπονησίων “Ο Γέρος του Μωριά”, με τα χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν να δίνουν οικονομική “ανάσα” στον σύλλογο. Τα μέλη κατέβαλλαν σημαντικές προσπάθειες από την ημέρα της σύστασης τους προκειμένου να γίνει γνωστός ο Σύλλογος και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, καθώς μετά την σημαντική αποδοχή στη Σύρο υψίστης σημασίας στόχος τίθεται και η βοήθεια όσων διαμένουν και στα υπόλοιπα νησιά. Άξιο αναφοράς αποτελεί η συνεργασία με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β' και τον Καθολικό Επίσκοπο πατέρα Πέτρο Στεφάνου, οι οποίοι ενίσχυσαν οικονομικά και ηθικά. Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην συνεργασία με το Νοσοκομείο Μεταξά καθώς και τις προσπάθειες που πραγματοποιούνται για μια μελλοντική συνεργασία με το νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”. Στις σημαντικότερες δράσεις της χρονιάς συγκαταλέγονται και η συμμετοχή του συλλόγου στο 5ο συνέδριο που διοργανώθηκε για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, η παρουσία του στο καλωσόρισμα των κωπηλατών, οι οποίοι μετέφεραν το μήνυμα στήριξης των παιδιών που έχουν ανάγκη μεταμόσχευσης μυελού οστών καθώς και συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ιστιοπλοΐας, ο οποίος μετέφερε το μήνυμα του 5ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου. Επιπρόσθετα, ο σύλλογος έχει συμμετάσχει από την ημέρα της ίδρυσης του στην ημερίδα ενημέρωσης της 25ης Οκτωβρίου για τον καρκίνο του μαστού, στην μουσικοθεατρική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε από τους κ.κ Διαναδίκη και Μιχαλάκη, η οποία έλαβε χώρα στο θέατρο Απόλλων 16 και 17 Δεκέμβρη με στόχο την ενίσχυση του συλλόγου, στην διοργάνωση Χριστουγεννιάτικου bazaar στην αίθουσα Γιάννη και Ελένη Βάτη καθώς και σε τηλεμαραθώνιο με σκοπό την οικονομική αρωγή καθώς και πλήθος άλλων μικρών και μεγάλων δράσεων. Τέλος πέρα από τις δράσεις και τις ενέργειες αυτές η κ. Μπάιλα τόνισε ότι υπάρχουν και πολλές άλλες που αφορούν στην οικονομική Στήριξη των καρκινοπαθών καθώς και στην έκδοση ασφαλιστικών βιβλιαρίων με την συνδρομή γιατρών σε τοπικό επίπεδο. Ερωτηθείς για το μήνυμα το οποίο στέλνει σε όσους πάσχουν από καρκίνο η κ. Μπάιλα τους συμβούλεψε να “προσέχουν τον εαυτό τους. Γιατί η πρόληψη μας σώζει”.

Όλοι παρών

“Η σύσταση και η λειτουργία αυτού του συλλόγου είναι κάτι σημαντικό για τη Σύρο και για τις Κυκλάδες. Προσωπικά θα χρησιμοποιήσω μια φράση του Καθολικού Επισκόπου πατέρα Πέτρου Στεφάνου στον πρόσφατο τηλεμαραθόνιο, ο οποίος ανέφερε ότι “η ίδρυση του συλλόγου είναι ο, τι πιο σημαντικό έχει πραγματοποιηθεί μέσα στο 2014”. Εγώ θα συνεχίσω λέγοντας ότι είναι ότι πιο σημαντικό έχει πραγματοποιηθεί στο νησί μας τα τελευταία χρόνια” ανέφερε ο δήμαρχος κ. Μαραγκός κατά την ομιλία του με τον ίδιο να δεσμεύεται ότι ο δήμος στο μέτρο των δυνατοτήτων του θα είναι “αρωγός στις προσπάθειες του συλλόγου και η δέσμευση ψυχής εκ μέρους του δήμου για παραχώρηση ενός χώρου για την στέγαση των προσπαθειών του” είναι προ των πυλών.

“Η σημαία της αλληλεγγύης οφείλει να είναι πιο ψηλά από ποτέ γιατί πάντοτε υπάρχουν άνθρωποι που έχουν περισσότερη ανάγκη από εμάς” τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ανδρέας Γυαλόγλου ενώ τις ευχές του έδωσε και ο δημοτικός σύμβουλος Νικόλαος Καΐλης. “Η αξιοπρεπής διαχείριση της νόσου είναι κάτι που μας λείπει. Ήδη με τον σύλλογο, θέλουμε να πιστεύουμε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα συζητήσουμε πιο πλαισιωμένα την δημιουργία ενός χώρου για τον καρκινοπαθή ασθενή της Σύρου και των Κυκλάδων” προανήγγειλε τέλος ο διοικητής του νοσοκομείου Γιάννης Πετράκης.