Δράσεις του νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου Πάγου

“Έχουμε διάθεση για προσφορά”

Σειρά από δράσεις πραγματοποιεί ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Σύλλογος Πάγου, θέλοντας να δώσει ζωή στο χωριό, το οποίο μέχρι πρόσφατα ήταν το μοναδικό που δεν διέθετε δικό του Σύλλογο.

Αξιέπαινη προσπάθεια

Η διάθεση για προσφορά προς το χωριό τους είναι αυτό που χαρακτηρίζει τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, οι οποίοι επιφυλάσσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα για το 2015, με το Διοικητικό Συμβούλιο να αφιερώνει μέρος του ελεύθερου χρόνου για την διοργάνωση διάφορων δράσεων, παρά το γεγονός ότι επί το πλείστον είναι επαγγελματίες και εργαζόμενοι. Αν και στο χωριό του Πάγου διοργανώνονται κατά καιρούς διάφορες εκδηλώσεις από άλλους φορείς και συλλόγους, καθώς το τοπικό συμβούλιο παραχωρεί το γήπεδο του μπάσκετ σε όποιον το ζητήσει, ωστόσο μέχρι πρότινος δεν υπήρχε ένας οργανωμένος σύλλογος, καθώς η μοναδική προσπάθεια για σύσταση είχε γίνει προ 20ετίας, χωρίς όμως να ευδοκιμήσει. Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο πρόεδρος του Συλλόγου Ισίδωρος Ρούσσος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “το χωριό του Πάγου είναι γνωστό και από την ποδοσφαιρική ομάδα η οποία ιδρύθηκε 1983 με την ομάδα να στηρίζει και να ενισχύει την περιοχή, όπως ανήμερα της Παναγίας όπου διοργανώνεται το πανηγύρι στο γήπεδο, ωστόσο είναι σημαντικό το γεγονός ότι πλέον το χωριό έχει δικό του Πολιτιστικό Σύλλογο για να διοργανώνονται περισσότερες δράσεις”.

Ανάγκη επαφής ενάντια στην απομόνωση

Ήδη ο σύλλογος μετρά μερικούς μήνες ζωής, με την ιδέα για την σύσταση του να έχει τεθεί από το περασμένο καλοκαίρι, ενώ οι νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να έχει υπόσταση ολοκληρώθηκαν στα τέλη του Σεπτέμβρη, μετρώντας πλέον 55 μέλη, όπως προέκυψε και από τις εκλογές του Οκτώβρη, όπου πρόεδρος εκλέχτηκε ο Ισίδωρος Ρούσσος, Γραμματέας η Μαρίνα Κουταβά, Ταμίας η Μαίρη Ξανθάκη, Αντιπρόεδρος ο Λεονάρδος Ρούσσος και μέλος ο Μάρκος Φρέρης. Σε διάστημα τριών μηνών, διοργανώθηκε ημέρα καθαρισμού της περιοχής, καθώς όπως τόνισε και ο κ. Ρούσσος η καθαριότητα μιας περιοχής είναι δείγμα πολιτισμού γι αυτό και θα επαναληφθεί, ενώ παράλληλα εκδόθηκε ένα ημερολόγιο το οποίο έχει θέμα τα καθολικά και ορθόδοξα ξωκλήσια. Όσον αφορά τις δράσεις για το 2015, την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση, όπου και θα γνωστοποιηθούν στα μέλη οι ιδέες του Διοικητικού Συμβουλίου. Ερωτηθείς για τις ιδέες τους ο κ. Ρούσσος εξήγησε ότι είναι υπό συζήτηση η διοργάνωση εκδήλωσης την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, για την οποία χρειάζεται ο χώρος του πρώην δημοτικού σχολείου του Πάγου, ενώ παράλληλα υπάρχουν σχέδια για την υλοποίηση δύο ακόμα εκδηλώσεων μέσα στο καλοκαίρι. Επίσης όπως ο ίδιος εξήγησε υπάρχει η επιθυμία να ξεκινήσει η εκμάθηση παλιών τεχνών τις οποίες γνωρίζουν οι γυναίκες του χωριού, όπως είναι το κέντημα και το πλέξιμο. Η ανάγκη της επαφής των κατοίκων προκειμένου να μην συνεχιστεί η απομόνωση που επικρατεί πλέον στην εποχή μας, ήταν ο λόγος που ξεκίνησε η ιδέα της δημιουργίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Πάγου, ενώ πλέον στόχος και επιθυμία είναι να επισκέπτεται ο κόσμος το χωριό και ο Πάγος να ακουστεί μέσα από φορείς και συλλόγους. Τέλος ο κ. Ρούσσος εμφανίστηκε θετικός σε ενδεχόμενο οργάνωσης δράσεων και εκτός του χωριού και γιατί όχι και εκτός της Σύρου.

Ετικέτες: