Μέτρα άρσης επικινδυνότητας

Προτάσεις αντιμετώπισης των προβλημάτων ολίσθησης στο τμήμα της οδού Μαυροκορδάτου και στον τοίχο αντιστήριξης, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Το έργο της μείωσης κατολισθητικής επικινδυνότητας για το συγκεκριμένο τοιχίο της οδού Μαυροκορδάτου, είχε αρχικά ενταχτεί στη μελέτη, την οποία είχε αναλάβει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος, με τίτλο «Μείωση κατολισθητικής επικινδυνότητας σε περιοχές του Δήμου Ερμούπολης».

Όπως, ωστόσο, υπέδειξε ο μελετητής, οι συγκεκριμένες εργασίες δεν συνδέονται με την υφιστάμενη μελέτη, ενώ, παράλληλα, σύμφωνα με την εισήγηση του προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, κ. Καρακατσάνη, η υφιστάμενη μελέτη έχει συνταχθεί από γεωλόγους και όχι από πολιτικούς μηχανικούς όπως απαιτείται από τη φύση των εργασιών, αλλά και από την κείμενη νομοθεσία.

Οι προτάσεις των Τεχνικών Υπηρεσιών αφορούσαν την ενίσχυση του τοίχου αντιστήριξης με ενέματα, αντικατάσταση, όπου απαιτείται, με ίδιου τύπου και αντοχής πέτρες, όπως και την εκτέλεση αρμολογήματος, την κάλυψη, δηλαδή, των διάκενων ανάμεσα στις πέτρες με συμβατό κονίαμα.