Ομαλή λειτουργία του παιδικού σταθμού του Βήσσα έως το τέλος Ιουλίου

Παράταση ενός μήνα για το “απλήρωτο” προσωπικό

Από τον Ιούνιο κάλυψη των αναγκών με πεντάμηνα του ΟΑΕΔ

Ομαλά θα λειτουργήσει ο παιδικός σταθμός του Βήσσα έως και τις 31 Ιουλίου, οπότε και ολοκληρώνεται η σχολική σεζόν, με τα νήπια έως και το τέλος Μαΐου να συνεχίζουν με το προσωπικό που εργάζεται σήμερα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Αμέσως μετά την παρέλευση και του επόμενου μήνα, η κοινωνική δομή αναμένεται να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, με προσωπικό που θα εργασθεί μέσω των πεντάμηνων του ΟΑΕΔ, προκειμένου γονείς και παιδιά να “βγάλουν τη χρονιά” χωρίς χρονικές περικοπές, όταν μάλιστα στον παιδικό σταθμό του Βήσσα φοιτούν κάποια νήπια, οι γονείς των οποίων επιδοτούνται μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Δημοτική Αρχή φαίνεται να μεριμνά κατάλληλα για τη “σωτηρία” της σημαντικής δομής, αφού τα προβλήματα που έχουν ανακύψει μετά την κατάργηση του ΟΠΚΑ, τη μη ανανέωση των συμβάσεων των τριών εργαζομένων και όσα προβλήματα ακολούθησαν τη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν αφήνουν περιθώριο επανάπαυσης.

Έως και τον Μάιο το “απλήρωτο” προσωπικό

 

Την ευκαιρία να συνεχίσουν για έναν μήνα ακόμη με τις γνωστές παιδαγωγούς που εργάσθηκαν επί μήνες απλήρωτες μετά από τα εμπόδια που συνάντησαν οι ίδιες από την εμπλοκή της ανανέωσης των συμβάσεών τους, μετά την κατάργηση του Νομικού Προσώπου στο οποίο και ανήκε η κοινωνική δομή το 2013, θα έχουν την ευκαιρία, τα νήπια του παιδικού σταθμού του Βήσσα.

Μετά από κατάλληλες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα, οι τρεις εργαζόμενες κατάφεραν να επιστρέψουν στις θέσεις τους και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα μικρά παιδιά. Αξίζει να υπενθυμιστεί, πως, αρχικά η επιστροφή τους είχε επιτευχθεί μέσω της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου να προχωρήσει η διαδικασία της πρόσληψής τους με τη δυνατότητα που δινόταν στη Δημοτική Αρχή να αναπτύξει σχέση εργασίας με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στο πλαίσιο της κάλυψης εποχικών κι επειγουσών αναγκών για τον Δήμο. Δυνατότητα που παρέχεται από το άρθρο 206 του ν.3584/07 (Κώδικας κατάστασης δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων) για την αντιμετώπιση πρόσκαιρων και σοβαρών αναγκών. Λίγο πριν τη λήξη της σύμβασής τους, στις 5 Μαΐου, φαίνεται πως ανανεώνεται η δυνατότητα εργασίας τους για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να μπορέσουν να συνυπάρξουν με τα παιδιά έως το τέλος του Μαΐου, προκειμένου τα νήπια να μην υποστούν μία ακόμη αλλαγή σε όσες – εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών του παρελθόντος – υπέστησαν ως σήμερα.

Με πεντάμηνα του ΟΑΕΔ έως τέλη Ιουλίου

Πέραν της ανωτέρω εξέλιξης, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης βρίσκεται εν αναμονή της πρόσληψης των δύο ΤΕ βρεφονηπιοκόμων, καθώς και ακόμη δύο ΔΕ βρεφονηπιοκόμων, προσωπικό το οποίο θα ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό των παιδικών σταθμών, ενώ παράλληλα, θα έρθει να καλύψει τα κενά που θα αφήσουν οι τρεις εργαζόμενες στον παιδικό σταθμό του Βήσσα μετά το πέρας Μαΐου, οπότε και παύει η δυνατότητα απασχόλησής τους.

Οι νέες προσλήψεις θα έρθουν μέσω ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της δυνατότητας που δίνεται στους Δήμους πανελλαδικά να πάρουν μία μικρή ανάσα μέσω κάποιων προσλήψεων ώστε να καλύψουν επείγουσες και όχι μόνον, ανάγκες. Ως εκ τούτου, καθίσταται σαφές, πως η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να θέσει τέλος στην αγωνία των γονέων, στο πλαίσιο του εφικτού, καθώς με τις ανωτέρω κινήσεις εξασφαλίζει την απρόσκοπτη φοίτηση των νηπίων έως και τις 31 Ιουλίου, έστω και μετ΄ εμποδίων. Ταυτόχρονη σκέψη πάντοτε είναι και η μέριμνα της ομαλής λειτουργίας των υπόλοιπων αντίστοιχων τμημάτων της Ερμούπολης, αφού η μετακίνηση προσωπικού για ένα σύντομο χρονικό διάστημα “γέννησε” εύλογη αγωνία στους γονείς.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, για το σύνολο των εξελίξεων, πρόκειται να προγραμματίσει το επόμενο χρονικό διάστημα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επί του θέματος, Αλέξης Αθανασίου συνάντηση με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ώστε να παρέχει σαφή ενημέρωση στους γονείς για ένα θέμα που έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές την επικαιρότητα καθ΄ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Εξάλειψη... εμποδίων με τη νέα σχολική χρονιά

Μετά τη λήξη της τρέχουσας χρονιάς παραμένει στο προσκήνιο το ζήτημα του τρόπου συνέχισης της λειτουργίας του παιδικού σταθμού του Βήσσα, με τους γονείς να έχουν εκφράσει κατά καιρούς την ανησυχία τους, αφού πρόκειται για τη μοναδική δομή που λειτουργεί εκτός πόλης και εξυπηρετεί οικογένειες που μένουν στην ευρύτερη περιοχή. Πληροφορίες θέλουν η Δημοτική Αρχή να έχει εξετάσει το σύνολο των πιθανών σεναρίων λειτουργίας για το νέο έτος, δεδομένου ότι αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητα της διατήρησης της δομής, όπως αποδεικνύεται από τις μέχρι σήμερα συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει.

Κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει νέα προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων του παιδικού σταθμού του Βήσσα και όπως όλα δείχνουν σήμερα, θα τεθεί ένα οριστικό τέλος στους σκοπέλους που χρειάστηκε κατ΄ επανάληψη να ξεπεράσουν τη φετινή χρονιά γονείς, νήπια και Δημοτική Αρχή.