Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας: Υπάρχει Λόγος

  • Παρασκευή, 8 Μαΐου, 2015 - 06:20

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Πανελλαδικής Ημέρας Λογοθεραπείας διοργανώνει στη Σαντορίνη ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ), με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα σχετικά με τις διαταραχές του λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας, φωνής και κατάποσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαΐου στις 18:30 στην αίθουσα “Διδακτήριον” του Γεωργίου Νομικού στο δημοτικό σχολείο των Φηρών. Η είσοδος και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν για όλους.

Κύριο θέμα της ΠΗΛ για το 2015 είναι ο “Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και πώς μπορούμε να συμβάλουμε στη βελτίωση της επικοινωνίας και της ποιότητας της ζωής των ατόμων με Αυτισμό”, ενώ θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα “Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος: Σπάμε το κέλυφος. Η συμβολή της Λογοθεραπείας”. Μετά το πέρας της ομιλίας θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήσεις ή απορίες του κοινού σχετικά με οποιοδήποτε θέμα αφορά την επιστήμη της Λογοθεραπείας. Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, “ας μη μείνουμε στους ορισμούς και τις ορολογίες και ας κρατήσουμε το εξής: Θέλουμε να μας μιλήσετε... Θέλουμε να επικοινωνήσουμε... Θέλουμε να σας δείξουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε”...

Ετικέτες: