Καθαρισμός παραλιών της Γυάρου από το WWF Ελλάς

  • Παρασκευή, 15 Μαΐου, 2015 - 06:20

Την Κυριακή 17 Μαίου, η ομάδα ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFE του WWF Ελλάς μαζί με ομάδα εθελοντών θα πραγματοποιήσει καθαρισμό των παραλιών της Γυάρου στο πλαίσιο του προγράμματος ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFE.

Η αναχώρηση για τη Γυάρο θα γίνει στις 07:00 πμ από τη Σύρο και η επιστροφή υπολογίζεται περίπου στις 18:00 μμ. Οι καθαρισμοί έχουν ως στόχο την προστασία των φωκών της Γυάρου οι οποίες είναι χρησιμοποιούν τις παραλίες και τις σπηλιές του νησιού για ξεκούραση και για να θηλάσουν τα μικρά τους.

Η Γυάρος, μία περιοχή που από το 2011 εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000, φιλοξενεί τον σημαντικότερο πληθυσμό Μεσογειακής φώκιας στη Μεσόγειο και υποθαλάσσιους θησαυρούς όπως λιβάδια ποσειδωνίας και τραγάνες.

Με το πρόγραμμα ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFΕ, επιχειρείται η δημιουργία ενός πρωτοποριακού μοντέλου θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής, στην περιοχή της Γυάρου, από κοινού με τις κοινωνίες της Σύρου και της Άνδρου, που θα λειτουργεί με σεβασμό προς το περιβάλλον και τους ανθρώπους.

Υπογραμμίζεται ότι ο καθαρισμός δεν θα πραγματοποιηθεί, εάν δεν τον επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη δράση και την παροχή υλικού, επικοινωνήστε με τη Μαρία Λιβανού, υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFE στο 210 3311987 (εσωτ 114) και στο 6944 634461.

To πρόγραμμα υλοποιείται από το WWF Ελλάς μαζί με το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, την Αναπτυξιακή Εταιρία Κυκλάδων,το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, τη ΜΟm/Εταιρία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας και το ιταλικό ινστιτούτο Tethys. Το πρόγραμμα ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFE "Ολοκληρωμένη προστασία της Μεσογειακής Φώκιας στις Βόρειες Κυκλάδες» υποστηρίζεται και συγχρηματοδοτείται από τη χρηματοδοτική γραμμή LIFE Nature της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και από το Ίδρυμα του Πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ του Μονακό (www.fpa2.com)

Ετικέτες: