Καθαρά και… τακτοποιημένα

Σε αποψίλωση των επικίνδυνων πυκνών αγριόχορτων, προχώρησαν από νωρίς το πρωί της Τρίτης, μέλη συνεργείου, στον περιφερειακό δρόμο του Μέγα Γιαλού.

Όπως είχε επισημανθεί σε προηγούμενο φωτορεπορτάζ της εφημερίδας, η άγρια βλάστηση είχε “πνίξει” τους διαδρόμους διάβασης πεζών και στις δύο άκρες του δρόμου, ενώ, λόγω των συχνών και μεγάλης έντασης βροχοπτώσεων, οι οποίες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα, αναλογικά με τα δεδομένα του νησιού, είχε αυξημένο όγκο, με αποτέλεσμα να μειώνεται επικίνδυνα η ορατότητα των διερχομένων οχημάτων.

Έως το μεσημέρι της Τρίτης, τα αγριόχορτα είχαν απομακρυνθεί, με τη βοήθεια σκαπτικών και άλλων ειδικών μηχανημάτων. Παράλληλα, η ολιγόωρη ταλαιπωρία των οδηγών, από το χώμα, που σηκωνόταν και τα χόρτα, τα οποία είχαν καταλήξει στο οδόστρωμα, κατά τη διάρκεια των εργασιών, έληξε με τον καθαρισμό του δρόμου από τα μέλη του συνεργείου.

Όπως εξήγησε ο υπεύθυνος εργασιών, πρόκειται για έργο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ενόψει της θερινής περιόδου και δεν αφορά μόνο στο δρόμο του Μέγα Γιαλού, αλλά και σε όλο το περιφερειακό οδικό δίκτυο της Σύρου, εκτός από τους δρόμους, που βρίσκονται μέσα σε χωριά, καθώς πρόκειται για δημοτικό δίκτυο.

Οι εργασίες αποψίλωσης στο περιφερειακό οδικό δίκτυο, αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.