Υποδοχή Ρώσων επιχειρηματιών ιστιοπλόων στο Δημαρχείο της Ερμούπολης

Χτίζοντας μια σταθερή φιλία

Για τρίτη φορά, επέλεξαν οι Ρώσοι επιχειρηματίες, ιστιοπλόοι της Regatta «ZHIGOULI» το λιμάνι της Ερμούπολης ως σταθμό, έπειτα από τις καλές εντυπώσεις, που αποκόμισαν από το νησί, τόσο το 2011, όσο και το 2014.

Φέτος, την υποδοχή τους ανέλαβε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, κ. Μαραγός, με τον οποίο συναντήθηκαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο, την Κυριακή 7 Ιουνίου. Ο κ. Μαραγός χαιρετίζοντας τους Ρώσους ταξιδιώτες, αναφέρθηκε στη σημαντική πολιτιστική ιστορία του νησιού, ιδιαίτερα των τελευταίων 200 χρόνων, στις σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης, που πλέον έχουν αναπτυχθεί με την Ομάδα, ευχαριστώντας τους για την προτίμηση που δείχνουν στο νησί.

Η εκπρόσωπος των επιχειρηματιών, σε άπταιστα ελληνικά, απάντησε στο Δήμαρχο: «Εμείς σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Όσες φορές έχουμε έρθει στο νησί σας μας καλωσορίζετε πάντα και νιώθουμε σαν την πατρίδα μας. Ειδικά η ομάδα που έχει έρθει τώρα, έρχεται συνέχεια, κάθε χρόνο και μας συναντάτε. Μόνο γι’ αυτό το λόγο, γι’ αυτό το «γεια σας», ερχόμαστε κάθε χρόνο στο νησί».

Στη συνέχεια, η ομάδα των Ρώσων ιστιοπλόων δώρισε αναμνηστικές σημαίες στο δήμαρχο, ενώ είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει παραδοσιακούς χορούς, τους οποίους παρουσίασε τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων.

Σημειώνεται, πως ομάδα αποτελείται από 14 ιστιοπλοϊκά σκάφη, που το πλήρωμά τους ξεπερνά τα 100 άτομα.