Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου

Παρέμβαση ασφάλειας λουομένων

Στην τσιμεντόστρωση της επιφάνειας του πιο επικίνδυνου μώλου προχώρησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου πριν από λίγες ημέρες, στην παραλία της Αζολίμνου, όπου ήδη έχει αρχίσει να συρρέει κόσμος προκειμένου να απολαύσει το καθημερινό μπάνιο του στη θάλασσα.

Πολλές φορές κατά το παρελθόν ο τελευταίος μώλος της παραλιακής ζώνης είχε καταγραφεί ως ένα τμήμα του παραλιακού μετώπου της Αζολίμνου, το οποίο αν και παρουσίαζε αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας για τους λουόμενους εξαιτίας της ανομοιομορφίας του εδάφους και των βράχων που υπάρχουν, ωστόσο, ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε δοθεί η απαιτούμενη προσοχή ώστε να αποτραπεί στο μέτρο του εφικτού, οποιοδήποτε ενδεχόμενο πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος. Ο συγκεκριμένος μώλος δε, ανέκαθεν παρουσίαζε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους μικρούς κολυμβητές, οι οποίοι από εκείνο το σημείο επιδίδονται συχνά σε θαλάσσια παιχνίδια, αφού τον χρησιμοποιούν ως “ορμητήριο” για τις καθημερινές βουτιές τους.

Πλέον το Λιμενικό Ταμείο Σύρου, ιεραρχώντας τις άμεσες ανάγκες του παραλιακού μετώπου της Σύρου, προχώρησε σε μία σημαντική παρέμβαση με ίδιους πόρους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο βαθμός επικινδυνότητας για όσους κάνουν χρήση του.

Ετικέτες: