Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μάννα τίμησε τον μπαμπά Νίκο Ροσσολάτο

Βήμα – βήμα στην αγάπη

Τον κοινοτάρχη του Μάννα επί 16 συναπτά έτη, πρωτεργάτη του ΚΑΠΗ της περιοχής και πατέρα δύο παιδιών Νίκο Ροσσολάτο, τίμησε φέτος ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μάννα σε μία ξεχωριστή βραδιά, όπου η συγκίνηση και η ευγνωμοσύνη “παντρεύτηκαν” αρμονικά με το χιούμορ και τα πειράγματα που αποτελούν το αλατοπίπερο της ζωής.

Το κοινό καλωσόρισε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελπίδα Νικητίδου, η οποία ενέτεινε την περιέργεια των παρευρισκομένων για την ταυτότητα του φετινού τιμώμενου προσώπου, διαβάζοντας το μήνυμα της οικογένειάς του, χωρίς να προβεί σε αποκαλύψεις.

“Αγαπημένε μας σύζυγε, πατέρα, παππού είσαι στοργικός, γλυκός, αστείος, αυστηρός. Είσαι πάντα με το γέλιο και το τραγούδι στα χείλη. Είσαι συμβουλάτορας σε κάθε προσπάθειά μας για να πατήσουμε γερά στα πόδια μας και να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Κατανοείς και συγχωρείς τα λάθη μας. Είσαι ο ιδανικός πατέρας που κάθε παιδί θα ήθελε να έχει. Είσαι σύζυγος που αγαπάς, νοιάζεσαι και η γυναίκα σου νιώθει σιγουριά και ασφάλεια μαζί σου. Τα ελαττώματά σου είναι λίγα, τα προτερήματά σου πολλά. Το μεγαλύτερό σου προτέρημα η δημοκρατία. Είσαι δημοκρατικός και δίκαιος με όλους. Αυτό δείχνει εξάλλου και η μακροχρόνια πορεία σου στα πολιτικά δρώμενα της Σύρου. Σε αγαπάνε και σε σέβονται τόσο οι φίλοι σου, όσο και οι αντίπαλοί σου. Θα σε αγαπάμε πάντα, η σύζυγός σου Πίτσα, ο γιος σου Μέμης, η κόρη σου Μανταλένα, τα εγγόνια σου”.

Πολυετής προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση

Ο κ. Ροσσολάτος γεννήθηκε στο Μάννα στις 21 Δεκεμβρίου 1945. Στην ηλικία των 15 χρόνων μπάρκαρε με πλοίο που παρέλαβε από την Ιαπωνία και εργάστηκε ως ναυτικός για λίγα χρόνια. Την 1η Ιανουαρίου 1982 ανέλαβε τα ηνία της Κοινότητας του Μάννα, όπου και επανεκλέχθηκε για τρεις ακόμη τετραετίες. Μετά τη συνένωση δήμων και κοινοτήτων του Καποδίστρια, εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Ερμούπολης με τον συνδυασμό του Γιάννη Δεκαβάλλα και ορίστηκε αντιδήμαρχος καθαριότητας. Στις επόμενες δημοτικές εκλογές ορίστηκε αντιπρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης – αποχέτευσης και αποχώρησε από τα κοινά στις αρχές του 2013, όπου αν και δεν είχε θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές, ορίστηκε από τον κ. Δεκαβάλλα πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τέλος, ο ίδιος έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία του ΚΑΠΗ Μάννα, το οποίο σήμερα αποτελεί ένα από τα “στολίδια” της περιοχής.

Με φανερή την έκπληξη στο πρόσωπό του ο κ. Ροσσολάτος ευχαρίστησε τον σύλλογο για την τιμή που του έκανε και παρέλαβε την αναμνηστική πλακέτα από τα χέρια του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μάννα, Γιάννη Μαραγκού.

Με επίλογο το τραγούδι του Χρήστου Νικολόπουλου “Βήμα βήμα” από την οικογένεια Ροσσολάτου, άλλη μία γλυκιά εκδήλωση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μάννα ολοκληρώθηκε με επιτυχία, καταφέρνοντας να φέρει και πάλι κοντά τους φίλους του χωριού. Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκε, μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Γιάννης Χαρίτος ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Ροσσολάτο για την πολύτιμη προσφορά του.