Α΄ Φάση έργου ανάπλασης παράκτιας ζώνης λιμένα Ερμούπολης

Τέλος Ιουλίου και χωρίς την τελική επίστρωση

Χωρίς την τελική επίστρωση αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία τις επόμενες ημέρες το μισό τμήμα της Α΄ φάσης του έργου ανάπλασης της παράκτιας ζώνης του λιμένα Ερμούπολης, με τις εργασίες να τείνουν προς την ολοκλήρωσή τους από μέρα σε μέρα.

Όπως καθίσταται σαφές, το πολυσυζητημένο έργο και η πρόοδός του, που καταγράφεται με αργούς ρυθμούς παρά το ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο για τη λήψη της χρηματοδότησης, κινείται εκτός αρχικού χρονοδιαγράμματος, με το σημερινό εργοτάξιο να αποτελεί ένα μικρό μέρος μόνο του συνολικού έργου.

Δεδομένης της καλοκαιρινής περιόδου και κατόπιν συναντήσεων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, αποφασίσθηκε να δοθεί στη διάθεση των οδηγών το συγκεκριμένο τμήμα, στο οποίο όπως φαίνεται μέσα από το φωτογραφικό υλικό ήδη έχει “πέσει” η απαραίτητη πίσσα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το έργο τις επόμενες ημέρες σταματά προς το παρόν, ενώ η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε επικοινωνία με τον εργολάβο, γεγονός που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νεότερης ενημέρωσης από πλευράς Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, σχετικά με το μέλλον της ανάπλασης.