Νέο πάρκινγκ κοντά στο κέντρο(;)

Σε χώρο στάθμευσης φαίνεται να έχει μετατραπεί η λωρίδα της Ακτής Παπάγου η οποία «άνοιξε» έπειτα από τις εργασίες, που πραγματοποιήθηκαν στο σημείο, για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο λιμάνι της Ερμούπολης.

«Θύμα» της νοοτροπίας των συριανών οδηγών έχει πέσει η δεξιά λωρίδα, από την οποία αφαιρέθηκε πρόσφατα, το προστατευτικό πλέγμα, έπειτα από τις εργασίες για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, που την έχουν κρατήσει εκτός κυκλοφορίας, από τις 11 Μαΐου 2015, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η κατασκευή ποδηλατόδρομου και άλλων εργασιών επί του λιμένα της Σύρου.

Αν και η λωρίδα είναι ημιτελής, η διάθεσή της θα βοηθήσει στην επαναφορά των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων όσο το δυνατόν συντομότερα, για την εξυπηρέτηση των οδηγών, οι οποίοι ομολογουμένως έχουν υποστεί αρκετά μεγάλη ταλαιπωρία κατά το διάστημα των τελευταίων τριών, περίπου, μηνών, δεδομένου του πλήθους των προσωρινών αλλαγών στους δρόμους του κέντρου της πόλης.

Η πρακτική της στάθμευσης οχημάτων επί της Ακτής Παπάγου, ήταν συνηθισμένη και τα προηγούμενα χρόνια, με τη βασική διαφορά, ωστόσο, ότι το πλάτος του δρόμου είναι πλέον αρκετά μειωμένο, λόγω της κατασκευής του ποδηλατόδρομου.

Καθώς δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση σχετικά με την παράδοση της λωρίδας στην κυκλοφορία, από το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, ενώ οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις συνεχίζουν να ισχύουν, ενδεικτικό της νοοτροπίας της «εύκολης λύσης», που επικρατεί στο νησί, πολλοί ήταν οι οδηγοί αυτοκινήτων έσπευσαν να χρησιμοποιήσουν τον δρόμο ως… νέο πάρκινγκ, κατακλύζοντας την ημιτελή λωρίδα σε όλο το μήκος της, από την πρώτη κιόλας ημέρα, πρωινές και βραδινές ώρες.

Δεδομένου, ότι τα «τσουχτερά» πρόστιμα, για την παράνομη στάθμευση των οχημάτων έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων, είναι αρκετά πιθανό, η νέα «αγαπημένη» συνήθεια των οδηγών, να αποτραπεί σύντομα από τις Αρχές.