Σημάδια… παραμέλησης

Αν και σε πολύ καλή κατάσταση, ο χώρος της πρόσφατα εκσυγχρονισμένης παιδικής χαράς πλησίον του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο κέντρο της Ερμούπολης, δείχνει να μην έχει ευπρεπιστεί εδώ και αρκετό καιρό.

Παρά το γεγονός, ότι πραγματοποιήθηκε εκσυγχρονισμός τόσο του χώρου, όσο και των παιχνιδιών της παιδικής χαράς της Μεταμόρφωσης, την εμφάνισή τους έχουν κάνει σημάδια παραμέλησης.

Όπως φαίνεται στο φωτογραφικό υλικό, ανάμεσα στα πλακίδια, που αποτελούν το δάπεδο της παιδικής χαράς, έχουν φυτρώσει άγρια χόρτα, τα οποία δεν έχουν αφαιρεθεί, με αποτέλεσμα, να αποτελούν κίνδυνο, τόσο για την ασφάλεια των μικρότερων παιδιών που τρέχουν και παίζουν στο σημείο, όσο και για τη σωστή διατήρηση των ίδιων των πλακιδίων, καθώς οι ρίζες των φυτών είναι συχνό φαινόμενο να «σπρώχνουν» τις πλάκες προς τα πάνω, συμβάλλοντας στη σταδιακή αποκόλλησή τους.

Επιπλέον, υπάρχουν αρκετά πεσμένα φύλλα, από τα τριγύρω δέντρα, τα οποία δεν έχουν καθαριστεί, ενώ και στο σημείο, που βρίσκεται η βρύση με το πόσιμο νερό, παρατηρούνται απορρίμματα.

Δεδομένου, ότι οι εργασίες για την ανάπλαση και τον εκσυγχρονισμό της παιδικής χαράς είναι ακόμη πρόσφατες, κρίνεται απαραίτητη η συχνή συντήρηση του χώρου, προκειμένου να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση, προς όφελος μικρών και μεγάλων επισκεπτών.