Παρελθόν τα παιχνίδια από τον χώρο καθημερινής αναψυχής για τα μικρά παιδιά στην περιοχή του Φύλακα

Αδειάζουν οι ακατάλληλες παιδικές χαρές

Η σταδιακή απομάκρυνση των ακατάλληλων παιχνιδιών από τους χώρους που λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα ως παιδικές χαρές στις ευρύτερες περιοχές της Ερμούπολης έχει ξεκινήσει, με τον αντίστοιχο χώρο στην περιοχή του Φύλακα να αποτελεί έναν εξ αυτών που απέμειναν κυριολεκτικά άδειοι.

Κατεστραμμένα παιχνίδια που “έκρυβαν” κινδύνους για τα μικρά παιδιά που έκαναν χρήση αυτών καθημερινά, έχουν αφαιρεθεί από αρκετούς χώρους, με ενδεικτικό παράδειγμα να αποτελεί ο προαναφερθέν χώρος, στον οποίο έχουν μείνει κυριολεκτικά μόνον τρία παγκάκια.

Ο μη επαρκής αριθμός τετραγωνικών μέτρων σύμφωνα με όσα ορίζει ο ευρωπαϊκός κανονισμός προδιαγραφών για την ορθή λειτουργία των παιδικών χαρών, καθώς όμως, πολύ περισσότερο, το παντελώς ακατάλληλο δάπεδο αλλά και η ανυπαρξία σύγχρονων παιχνιδιών, αποτέλεσαν τους λόγους που η παιδική χαρά στον Φύλακα επιβαλλόταν να γίνει... ανάμνηση. Σύμφωνα με ασφαλή ενημέρωση της εφημερίδας, υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσία προχωρούν σταδιακά στο “κλείσιμο” κι άλλων παιδικών χαρών, οι οποίες βάσει κανονισμού δεν επιτρέπεται να υποδέχονται μικρά παιδιά, ενώ εξ όσων ορίζονται σε αυτόν, πιστοποίηση μπορούν να πάρουν χώροι που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις κι έχουν βελτιωθεί βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών.

Αξίζει να αναφερθεί πως, ο χώρος στον Φύλακα θα παραμείνει ως έχει προς το παρόν, ενώ η παιδική χαρά που έχει στο πλάνο του ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης να προχωρήσει και να κατασκευάσει άμεσα εκ νέου είναι αυτή στην περιοχή των Πευκακίων.

Ετικέτες: