Μήνυμα του Καθολικού Επισκόπου Σύρου προς τους επιτυχόντες μαθητές

  • Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου, 2015 - 17:04

Αγαπητοί νέοι και νέες της Σύρου, Υποψήφιοι και Επιτυχόντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2015

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των Αποτελεσμάτων για την Εισαγωγή στις Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές, επιθυμώ ως Επίσκοπος της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας να απευθύνω ένα θερμό χαιρετισμό σε όλους  σας και να σας συγχαρώ όλους ανεξαιρέτως για τον επίπονο πνευματικό αγώνα που διεξαγάγατε την περίοδο των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Στους Επιτυχόντες αυτής της δύσβατης εξεταστικής διαδρομής απευθύνω έναν ξεχωριστό επαινετικό λόγο για την επιτυχή κατάληξη της προσπάθειας και εύχομαι θερμώς Καλό ξεκίνημα στη νέα σπουδαστική πορεία σας και Καλή Ακαδημαϊκή Χρονιά!

Σ ’ εκείνους που, για ποικίλους λόγους, δεν κατάφεραν να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα απευθύνω λόγο ενθάρρυνσης και συμπαράστασης για μια μελλοντική προσπάθεια, που θα δώσει νέα ώθηση στα σχέδιά σας για την επιστημονική και επαγγελματική σας προοπτική.

Σε όλους σας, Αγαπητοί μου, επιθυμώ να υπενθυμίσω τη σπουδαιότητα του μηνύματος της προγονικής σοφίας  «τα αγαθά κόποις κτώνται »! Έτσι, είτε μέσα από την πανεπιστημιακή διαδρομή είτε μέσα από άλλους δρόμους, να συνεχίσετε με επιμονή και ελπίδα να αγωνίζεστε με το νεανικό δυναμισμό σας για την επιθυμητή επαγγελματική σας κατάρτιση και αποκατάσταση, πάντα βέβαια με την ευεργετική συνδρομή των ικανών και ενάρετων δασκάλων σας, που οραματίστηκαν για σας τον εποικοδομητικό ρόλο του καλού επαγγελματία και του υπεύθυνου πολίτη!

Και ως Ποιμένας της Τοπικής μας Εκκλησίας σας καλώ με πατρική παραίνεση ν’ απευθύνουμε ευλαβικά όλοι μαζί θερμή προσευχή προς τον Κύριό μας και Θεό μας, Ιησού Χριστό, ο οποίος πανσόφους ανέδειξε τους αλιείς Αποστόλους του διά της δωρεάς τού Παναγίου Πνεύματος,, να ενισχύσει με τα θεία δώρα του το πνεύμα και το σώμα όλων των νέων μας, ώστε υπό την διαρκή παρουσία Του ως Διδασκάλου Ζωής, να πορεύονται με φλογερή πίστη το δρόμο της πνευματικής και κοινωνικής ολοκλήρωσης.

                                        Με την αγάπη του Χριστού

† Πέτρος Στεφάνου

Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης