Ο Αίαντας Σύρου ταξιδεύει σήμερα στη Σίφνο όπου τον περιμένει η τοπική ομάδα για την πρώτη αγωνιστική του κυπέλλου Κυκλάδων

"Ανοίγει η αυλαία του κυπέλλου σήμερα στην... Σίφνο"

Σήμερα το μεσημέρι στις 12:30 ανοίγει η αυλαία των επίσημων αγώνων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων, με την αναμέτρηση για την πρώτη φάση του κυπέλλου Κυκλάδων μεταξύ του Πανσιφναϊκού και του Αίαντα Σύρου.

Οι δύο ομάδες μετά το βασικό στάδιο προετοιμασίας τους καλούνται να δώσουν ένα παιχνίδι νοκ άουτ, όπου ο νικητής θα πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Σίγουρα και τα δύο Κυκλαδίτικα σωματεία δεν είναι στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας, αφού τα φιλικά παιχνίδια που έδωσαν ήταν σχετικά λίγα, κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στο σημερινό ματς οι παίκτες θα προσπαθήσουν να βρουν τα πατήματά τους.

Προγνωστικά σε ένα παιχνίδι κυπέλλου δεν μπορείς να κάνεις, ακόμη κι αν τις δύο ομάδες τις χωρίζει μία ολόκληρη κατηγορία. Όπως είναι γνωστό οι Σιφναίοι θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας σε αντίθεση με τον Αίαντα που θα συμμετάσχει σ' αυτή της Β'.

Τώρα, στο σημερινό παιχνίδι και οι δύο ομάδες αναμένετε να έχουν κάποια μιρκόπροβλήματα, αφού θα απουσιάσουν κάποιοι ποδοσφαιριστές, με τους Συριανούς πάντως να έχουν περισσότερες απουσίες.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Ρούσσος πιστεύει ότι τεχνικά η ομάδα του είναι καλύτερη από το προσεχή του αντίπαλο, όμως όπως μας ανέφερε το ματς θα κριθεί στη δύναμη, αλλά και στο ποια ομάδα θα είναι στην καλή της μέρα. Ο κ. Ρούσσος στάθηκε επίσης στο γεγονός ότι η ομάδα του δεν είναι απολύτως έτοιμη, αφού δεν είχε την ευκαιρία να δώσεις αρκετά φιλικά παιχνίδια κατά την περίοδο της προετοιμασίας.

Τέλος, μετά το παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία στο θεσμό του κυπέλλου θα ακολουθήσουν κι άλλες αναμετρήσεις, με σημαντικότερη αυτή μεταξύ του Πάγου και της Μυκόνου, την Παρασκευή στο γήπεδο της Άνω Σύρου.

Οι δύο αυτές ομάδες έχουν αναμετρηθεί σε δύο φιλικά παιχνίδι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους και μετρούν από μία νίκη. Οι νίκες αυτές όμως ήλθαν στα εκτός έδρας παιχνίδια τους, αφού ο Πάγος επικράτησε στη Μύκονο με 0-1 και αντίθετα η ομάδα του Θεόφιλου Παχατουρίδη πήρε τη... ρεβάνς στη Σύρο.

Ο Α.Ο. Σύρου θα φιλοξενήσει το Σάββατο στις 17:00 στο γήπεδο της Ερμούπολης - ΕΠΣ Κυκλάδων τον Ανδριακό, ενώ το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν κι άλλες αναμετρήσεις σε Σαντορίνη, Μήλο και Νάξο.

"Είμαστε τακτικά και αγωνιστικά καλύτερη ομάδα"

Ο τεχνικός του Αίαντα Σύρου Γιώργος Ρούσσος μίλησε στην Web Camera της Κοινής Γνώμης όπου αναφέρθηκε στο σημερινό παιχνίδι, αλλά και για την ομάδα του γενικότερα.

Αρχικά ο κ. Ρούσσος είπε για το σημερινό ματς με τον Πανσιφναϊκό στη Σίφνο, για την πρώτη αγωνιστική του κυπέλλου Κυκλάδων: "Αρχικά θέλω να ευχηθώ μία καλή σε όλες τις ομάδες του νομού και να διεξαχθεί ένα καλό πρωτάθλημα σε όλες τις κατηγορίες. Τώρα, όσον αφορά το παιχνίδι κυπέλλου με τον Πανσιφναϊκό, σίγουρα όλες οι ομάδες δεν είναι στον υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας, καθώς δεν έχουν δοθεί πολλά φιλικά παιχνίδια και σ' αυτήν την κατάσταση βρισκόμαστε κι εμείς. Είμαστε πιστεύω καλύτερη ομάδα παικτικά και τακτικά από την ομάδα της Σίφνου. Περιμένουμε πως και ο Πανσιφναϊκός θα είναι ανέτοιμος, αλλά τα παιχνίδια σε τόσο χαμηλό επίπεδο όπως είναι του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου μπορεί οι παίκτες να είναι τακτικά καλύτεροι και να έχουμε καλύτερες παραστάσεις, όμως αν δεν παίξουν οι παίκτες του Ajax με καρδιά, τότε δεν θα καταφέρουμε να πάρουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα".

Το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά και τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν είναι νοκ άουτ. Που πιστεύετε ότι θα κριθεί και τι είναι αυτό που θα καθορίσει το αποτέλεσμα;

"Το παιχνίδι πιστεύω ότι θα κριθεί στη δύναμη και η ομάδα βάλει πρώτη γκολ θα έχει πολλές πιθανότητες να περάσει και στην επόμενη φάση, γιατί δεν πιστεύω ότι την τωρινή περίοδο θα μπορέσει κάποιος να γυρίσει το αποτέλεσμα".

Θα ήθελα να μου πείτε και για την προετοιμασία και το πως πήγε, γιατί γνωρίζω ότι τόσο εσείς όσο και η ομάδα σας γενικότερα δουλεύει πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο.

"Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην τέταρτη εβδομάδα των προπονήσεων και δυστυχώς για εμάς η κλήρωση μιας έβγαλε την πρώτη αγωνιστική να έχουμε ρεπό κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αργήσουμε μία εβδομάδα οι επίσημες υποχρεώσεις μας. Από την πλευρά μας δεν έχουν σταματήσει το ρυθμό των προπονήσεων, ακόμη και τώρα που έχουμε μπροστά μας ένα επίσημο παιχνίδι κυπέλλου. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι με την έναρξη του πρωταθλήματος. Δεν μας ενοχλεί που ήμαστε στην Β' κατηγορία, αυτό που μας πειράζει είναι ότι θα λείπει το συναισθηματικό κομμάτι από την ομάδα, γιατί θα προτιμούσαμε να παίξουμε με τον Α.Ο. Σύρου, τη Μύκονο, τον Πανθηραϊκό και τον Πανναξιακό, δηλαδή αυτά τα ντέρμπι με πολύ κόσμο και θα υπήρχε ένταση, παρά σε παιχνίδια που θα λείπει το στοιχείο αυτό. Αυτό τώρα προσπαθούμε να το καλύψουμε, προσπαθούμε να το φέρουμε σε μία ισορροπία για να ξαναπάμε την ομάδα εκεί που πρέπει".

Μπορεί ο Αίαντας να μην αγωνίζεται στην Α' κατηγορία, όμως η Β' είναι ενιαία και πιστεύω πιο ελκυστική.

"Από την πλευρά μας είμαστε υπέρ στο να υπάρχει μία κατηγορία και να παίζουν όλες οι ομάδες μεταξύ τους ή αν υπάρχει Α' και Β' να συμβαίνει αυτό, όμως μεσολαβεί η Θάλασσα και το οικονομικό. Εμείς από την πλευρά μας σαν ομάδα έχουμε δηλώσει σε όλα τα τμήματα και με τον τρόπο αυτόν δείχνουμε την φιλοσοφία μας. Η διοίκηση από την πλευρά την γνωρίζει πολύ καλά ότι θα υπάρχουν περισσότερα έξοδα, όμως πρέπει να είμαστε εντάξει απέναντι στους ποδοσφαιριστές και στους γονείς τους. Από εκεί και πέρα από την στιγμή που δημιουργήθηκαν οι ομάδες των Κ και να υπάρχουν ελάχιστές ομάδες."

Η δική σας φιλοσοφία είναι γνωστή, αφού θέλετε να δίνεται χρόνο συμμετοχής σε μικρά σε ηλικία παιδιά στην ανδρική ομάδα. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές.

"Τα παιδιά αυτά το βλέπω σε καθημερινή βάση, πως μεγαλώνουν και ωριμάζουν γρηγορότερα, σε σχέση με άλλα παιδιά που δεν έχουν την ευκαιρία να αγωνισθούν. Οι ομάδες θα πρέπει να ακολουθήσουν αυτή την φιλοσοφία για να έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Για τα παιδιά είναι μία σημαντική εμπειρία, αφού βδομάδα παρά βδομάδα ταξιδεύει για να αγωνισθεί εκτός έδρας. Όλη αυτή η διαδικασία των μεγαλώνει πιο γρήγορα γενικά. Από την πλευρά μας είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα που έχουμε".

Θα ήθελα να μου πείτε λίγο και για τις μεταγραφές που κάνατε και τι πρέπει να περιμένουμε τη νέα σεζόν.

"Κάναμε κάποιες μεταγραφές, ώστε μα είμαστε σίγουροι πως ο Σύλλογος θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις αγωνιστικές απαιτήσεις της ενιαίας Β' κατηγορίας, γιατί είναι πολλά τα ταξίδια, μιας και θα πρέπει να πάμε σε Σαντορίνη, Νάξο, Πάρο και Σίφνο. Ίσως να γίνουν και κάποια παιχνίδια καθημερινή και με τους μαθητές που έχουμε θα αντιμετωπίζαμε κάποια προβλήματα. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό, αλλά και πάλι οι μεταγραφές τελειώνουν στις 30 Οκτωβρίου κι αν διαπιστώσουμε κάποιο κενό ίσως να προχωρήσουμε σε μία ακόμη μεταγραφή".