Φουλ… το πάρκινγκ στη θέση «Πλακούρα»

Η χρησιμότητα των χώρων στάθμευσης κοντά στην Ερμούπολη αναδεικνύεται από την εικόνα που παρουσιάζει το πάρκινγκ στη θέση «Πλακούρα», πλησίον του δρόμου της Λαλακιάς.

Όπως φαίνεται από το φωτογραφικό υλικό, κατά τις μεσημβρινές ώρες, στο πάρκινγκ της «Πλακούρας», όχι μόνον είναι γεμάτες όλες οι οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης, αλλά όσοι οδηγοί δεν κατάφεραν να βρουν διαθέσιμο χώρο, πάρκαραν τα οχήματά τους, είτε επί των οδών εισόδου και εξόδου, είτε δίπλα από τις προκαθορισμένες θέσεις.

Ενθαρρυντικό στοιχείο σε όλη αυτή την κατάσταση, είναι ότι ακόμα και σε έναν κατάμεστο χώρο στάθμευσης, οι οδηγοί σεβάστηκαν και δεν κατέλαβαν παράνομα τις θέσεις, που έχουν προβλεφθεί για τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).

Ωστόσο, δεδομένου, ότι υπάρχει μεγάλη ροή οχημάτων, η στάθμευση στην είσοδο και έξοδο, δυσχεραίνει την ομαλή κυκλοφορία από και προς το χώρου στάθμευσης, ενώ ενδέχεται να ελαττώνει την ορατότητα, ή τη δυνατότητα ελιγμού για τα υπόλοιπα αυτοκίνητα.

Η εικόνα που παρουσιάζουν τα δημοτικά πάρκινγκ κοντά σε εμπορικές οδούς, ή στο κέντρο της Ερμούπολης, καταδεικνύει την ανάγκη εύρεσης χώρων για τη στάθμευση των οχημάτων, προκειμένου, αφενός να υπάρχει η δυνατότητα αποσυμφόρησης του κέντρου της Ερμούπολης και αφετέρου να διευκολύνεται η πρόσβαση των πολιτών στις επιχειρήσεις, για την κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών, χωρίς να χρειάζεται να επιβαρύνουν την κυκλοφορία.