Επισκευάζονται οι καθιζήσεις στο «Κοράκι»(;)

Η μελέτη για τη βελτίωση του δρόμου, που οδηγεί προς την εγκατάσταση του ΧΥΤΑ του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, στην περιοχή «Κοράκι», επιχειρείται να ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2016.

Παρά το γεγονός, πως πρόκειται για έναν ασφαλτοστρωμένο δρόμο, ο οποίος δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερα προβλήματα με την πρώτη ματιά, η συγκεκριμένη οδός παρουσιάζει σε συγκεκριμένα σημεία του καθιζήσεις, οι οποίες αν δεν αντιμετωπιστούν, υπάρχει το ενδεχόμενο να προκαλέσουν ατυχήματα, είτε από ενδεχόμενη υποχώρηση του εδάφους και κατά συνέπεια και της ασφάλτου, είτε εξαιτίας των ανισοτήτων που δημιουργούνται στο οδόστρωμα.

Δεδομένου, ότι ο δρόμος χρησιμοποιείται από βαρέα οχήματα, όπως είναι τα απορριμματοφόρα, αλλά και από πολίτες, οι οποίοι επιλέγουν την περιοχή για τον περίπατό τους, λόγω της όμορφης θέας του, η επισκευή και βελτίωσή του, κρίνονται απαραίτητες.

Παράλληλα, με την επισκευή του δρόμου, υπάρχει η δυνατότητα, να επισκευαστούν και οι ελάχιστες μικρές φθορές που υπάρχουν και καθιστούν τη διέλευση των οχημάτων δυσκολότερη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων, οι οποίες αναμένεται να γνωμοδοτήσουν θετικά στο σύνολό τους, καθώς πρόκειται για τη βελτίωση ενός δρόμου, που χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση των αναγκών όλων των Συριανών.