Δράσεις ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης από το ΚΕΘΕΑ

“Στροφή στη Σίφνο”

  • Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2015 - 06:10

Ο Δήμος Σίφνου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου εκφράζουν την ικανοποίησή τους προς το ΚΕΘΕΑ Στροφή για τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποίησε στη Σίφνο στις 10, 11 και 12 Νοεμβρίου για το θέμα της χρήσης ουσιών στην εφηβεία και της απεξάρτησης.

Οι δράσεις αφορούσαν σε παρέμβαση ενημέρωσης σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε ομιλία ανοιχτή προς το κοινό για το θέμα με τίτλο «Η χρήση ουσιών στην εφηβεία.

Ο ρόλος της οικογένειας, του σχολείου, της τοπικής κοινωνίας στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Η θεραπευτική πρόταση του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ» καθώς και σε συναυλία με ροκ και έντεχνα ακούσματα από την ΜΠΑΝΤΑ της Στροφής.

Χρήσιμη ενημέρωση για εφήβους και γονείς

Ο Δήμος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου αισθάνονται την ανάγκη να τονίσουν τη μεγάλη σημασία των ανωτέρω κοινωνικών δράσεων για την τοπική κοινωνία αλλά και το σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί εδώ και χρόνια το ΚΕΘΕΑ – ΣΤΡΟΦΗ, ανοίγοντας αποτελεσματικά, με τις δομές που λειτουργεί, το δρόμο για την επιστροφή πολλών εφήβων στη ζωή. Αξίζει να τονιστεί ακόμα ότι όλα τα μέλη της ομάδας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ που επισκέφτηκαν τη Σίφνο συνέβαλαν καθοριστικά με τη συμμετοχή τους στην επιτυχή διεξαγωγή των δράσεων, αφήνοντας παράλληλα σε όλους μας τις καλύτερες εντυπώσεις για την ευγένεια, τη συνέπεια και την υπευθυνότητά τους.

Ειδικότερα ευχαριστούμε την υπεύθυνη του προγράμματος κα Κυρατσώ Σκοδρογιάννη, τον υπεύθυνο της Θεραπευτικής Κοινότητας κ. Αντώνη Παρλιάρο, το μουσικό της ΣΤΡΟΦΗΣ κ. Τάσο Γιαννίκο, τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ κ. Κλέαρχο Λέκκα, όλα τα μέλη της επανένταξης, Αστέριο, Θανάση, Θέμη, Παύλο και Χρήστο, καθώς και όλους όσοι -φορείς και ιδιώτες- με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διευκόλυναν οργανωτικά την πραγματοποίηση των δράσεων: Την ακτοπλοϊκή εταιρεία ZANTE FERRIES για τη δωρεάν χορήγηση όλων των ακτοπλοϊκών -ατομικών και Ι.Χ.- εισιτηρίων που απαιτήθηκαν για τη μετακίνηση προς και από τη Σίφνο, κυρίως δε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας κ. Νίκο Κάρδαρη, το Σύλλογο Εμπόρων, Επαγγελματιών και Επισιτισμού Σίφνου και ιδιαιτέρως το εστιατόριο «ΣΤΡΟΦΗ» του κ. Μανώλη Χρυσόγελου, το κατάστημα του κ. Μάριου Διαρεμέ, τον κ. Γιάννη Γεροντόπουλο καθώς και τις κυρίες Λέτα και Ανθούσα Γεροντοπούλου, -την εταιρεία «ΗΧΟΧΡΩΜΑ» του Ντίνου Γεωργούλη και του Αντώνη Στυλιανού, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Πρόκου για τη φιλοξενία όλων των εκδηλώσεων και φυσικά τους εκπαιδευτικούς των Σχολείων της Σίφνου για την καλή συνεργασία.