Πραγματοποιήθηκε η επίσημη φωταγώγηση του κτιρίου του π. λοιμοκαθαρτηρίου στα Λαζαρέττα

Επιβλητική παρουσία υπό το φως των προβολέων

Οι προβολείς άναψαν και επισήμως, φωταγωγώντας το επιβλητικό ερειπωμένο κτίριο, με την μακρά ιστορία, που βρίσκεται στην περιοχή των Λαζαρέττων, ευρύτερα γνωστό ως λοιμοκαθαρτήριο, ή "φυλακές".

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, προκειμένου να αναδειχθεί και να προβληθεί ένα σημαντικό ιστορικό κτίριο της ευρύτερης περιοχής της Ερμούπολης, το οποίο επί δεκαετίες, αν και "κρύβει" μέσα σε ερειπωμένα δωμάτια και διαδρόμους, τις προσωπικές ιστορίες - τραγικές ως επί το πλείστον - πολλών ψυχών, παρέμενε κρυμμένο, στη σκιά του φωτεινού ιστορικού κέντρου. 

Τη διαδικασία έγκρισης των απαραίτητων αδειών ανέλαβε η διοίκηση του ΔΛΤ Σύρου, ενώ η μελέτη ηλεκτροφωτισμού, αλλά και η προσφορά των φωτιστικών και των προβολέων, αποτελούν δωρεά συμπολιτών μας.

Η φωταγώγηση του κτιρίου με τη "σκοτεινή" ιστορία, ανέδειξε πλήρως την εντυπωσιακή και επιβλητική παρουσία του, η οποία ακόμη και υπό το φως των προβολέων, προκαλεί ρίγη ανατριχίλας σε όσους έχουν την ευκαιρία να το επισκεφτούν από κοντά. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από πλευράς του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, σχετικά με τον τρόπο που θα φωτίζεται από δω και στο εξής το κτίριο, καθώς η φωταγώγησή του απόψε, πραγματοποιείται εν όψει των εορτασμών για τον πολιούχο της Σύρου, Άγιο Νικόλαο, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου.