Μη λειτουργικές οι πινακίδες οδικής σήμανσης εξαιτίας σημαντικών προβλημάτων που τις έχουν “μετακομίσει” από την αρχική θέση τους

Παραδομένες στη φθορά του χρόνου

Σχεδόν στον απόλυτο βαθμό έχουν απωλέσει τον λειτουργικό χαρακτήρα τους ορισμένες από τις πινακίδες οδικής σήμανσης στον κεντρικό οδικό άξονα που συνδέει την Ερμούπολη (από το ύψος του Αθλητικού Κέντρου) με τα Τάλαντα, αλλά και τη δεύτερη περιοχή με τη θέση “Μάλλια”, έχοντας παραδοθεί στη φθορά του χρόνου, ο οποίος φαίνεται να έχει προκαλέσει την μετακόμισή τους.

Βάσεις που δεν εμπνέουν καμία σταθερότητα, με αποκολλημένα τμήματά τους και σκουριασμένα σίδερα, αλλά και πινακίδες που σχεδόν αιωρούνται από τους τσιμεντένιους και μη, στύλους τους, κοσμούν κάποια από τα πεζοδρόμια του οδικού δικτύου της Σύρου, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις πινακίδων που έχουν πέσει κυριολεκτικά στο δάπεδο.

Σημεία με επικίνδυνες στροφές και απότομες κλίσεις του δρόμου, καθώς επίσης και παρακάμψεις που απαιτούν περιορισμένη ταχύτητα για να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα μεταξύ των οδηγών, παραμένουν εκτεθειμένες στον κίνδυνο... δεδομένου ότι δεν είναι χρηστικές ή δεν υφίστανται στη σωστή θέση τους, οι κατάλληλες πινακίδες.

Χρήσιμο θα ήταν εκ μέρους των αρμοδίων να υπάρξει μέριμνα, τουλάχιστον για την όσο το δυνατόν καλύτερη και αμεσότερη αποκατάστασή τους προς όφελος των οδηγών.