Ενημέρωση του Συλλόγου Τριτέκνων Σύρου προς τα μέλη του για την κατάργηση του φόρου πολυτελείας οχημάτων σε πολυτέκνους και την έκπτωση σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Αδικίες κι ελαφρύνσεις

  • Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2016 - 06:10

Μια “αδικία και διάκριση σε βάρος των Τριτέκνων” γίνεται από το Υπουργείο Οικονομικών για το φόρο πολυτελείας αυτοκινήτων. Το πρόβλημα είναι κοινό για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους αλλά το Υπουργείο εξαιρεί την πρώτη κατηγορία.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Τριτέκνων Σύρου, “Με τον ίδιο νόμο τρίτεκνοι πολύτεκνοι ευνοήθηκαν - μετά τιμωρήθηκαν με το φόρο πολυτελείας και σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών αντί να αποκαταστήσει την αδικία συνεχίζει την τιμωρία των τριτέκνων οικογενειών”.

Καταργείται ο φόρος πολυτελείας αυτοκινήτων πολυτέκνων

Σύμφωνα με όσα υπενθυμίζει το ΔΣ του Συλλόγου χαρακτηριστικά για την εξέλιξη που αφορά τα μέλη του, “Με το νέο νομοσχέδιο για το φορολογικό θα καταργηθεί ο φόρος πολυτελείας για τα αυτοκίνητα των πολυτέκνων, σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Κατσίκη. Ο κ. Αλεξιάδης χαρακτηρίσε άδικο το μέτρο αναφέροντας χαρακτηριστικά «νοιώθω αμηχανία γιατί είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αδικίας του φορολογικού συστήματος, στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος σχεδιάζουμε να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία και να βάλουμε κριτήρια». Ο κ. Αλεξιάδης έκανε γνωστό ότι αναζητούνται ισοδύναμα για να καταργηθεί το μέτρο αλλά και για άλλες φορολογικές αδικίες που θα καταργηθούν με το επικείμενο νομοσχέδιο. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το 2013 πολύτεκνοι με 4 παιδιά και πάνω και με αυτοκίνητο άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών είχαν δηλώσει 3.940 άτομα και το 2014 μειώθηκαν σε 3.077 άτομα. Μειούμενα ήταν και τα έσοδα του Δημοσίου, εξαιτίας, σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, της μαζικής απόσυρσης των αυτοκινήτων από πολύτεκνους: Το 2013 ήταν 2.101.826 ευρώ και το 2014 έπεσαν στα 1.673.923 ευρώ”.

Ακτοπλοϊκές... εκπτώσεις

Τουλάχιστον, σε ό,τι αφορά στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των τριτέκνων, ο Σύλλογος ενημερώνει τα μέλη του για την οικονομική ελάφρυνση που προσφέρει η Aegean Speed Lines με έγγραφό της, το περιεχόμενο του οποίου έχει ως εξής: “Αντιλαμβανόμενη τη δυσκολία των εποχών και κατόπιν πολλαπλών αιτημάτων, η Aegean Speed Lines ανακοινώνει τη χορήγηση έκπτωσης σε τρίτεκνες οικογένειες, ποσοστού 30%, με την επίδειξη της σχετικής ταυτότητας”.

Ετικέτες: 

Σχόλια

Νίκας Αντ Πέμ, 14 Ιαν. 2016 - 22:45

Συνάδελφοι έλεος με τις διεκδικήσεις μας, ο πολύτεκνος των 4,5,6,7,8... παιδιών δικαίως διαμαρτύρεται, γιατί αυτοκίνητα 6,7,8... θέσεων κάτω από 2000 κυβικά δεν υπάρχει, και αν στοιβάξει τα παιδιά ο τροχονόμος θα τους γράψει! Εμείς για ποιο λόγο να μας απαλλάξουν, όταν όλα τα αυτοκίνητα είναι 5θέσια κάτω των 2000 κυβικών; Είπαμε να ζητάμε λογικά πράγματα και ανάλογα με το πλήθος των παιδιών μας, όχι όλοι ίσα και όμοια... έτσι προκαλούμε και δικαίως αγανακτούν οι πολύτεκνοι που τους περιμένουμε στη γωνία! Με κάτι τέτοια, δεν τους πήραμε την ισόβια σύνταξη... τώρα κ. συνδικαλιστές μας, είστε ευτυχείς;;; Τα ίδια και στις Μετεγγραφές δεν τους κάναμε... και τώρα τις χάσαμε όλοι: Συνάδελφοι ΝΤΡΟΠΗ... και μην εκτίθεστε! Συνάδελφος σας