Στις γενικές ανάγκες αποκατάστασης οδοποιίας εντάσσονται και οι αντίστοιχες, σε οδοστρώματα “ντυμένα” με γρανίτη

Βελτίωση όπου και όποτε χρειάζεται...

Τμηματικές παρεμβάσεις από τον αρμόδιο εργολάβο που έχει αναλάβει το συνολικό έργο της αποκατάστασης προβλημάτων οδοποιίας στη Σύρο, δύνανται να υλοποιηθούν κατά καιρούς σε πολλές οδούς της Σύρου και ειδικότερα στην Ερμούπολη, οι οποίες είναι “ντυμένες” με γρανίτη.

Οδός Δωδεκανήσου, οδός Αγίου Γεωργίου, οδός Αφροδίτης αλλά και οδός Κέας είναι μερικά από τα σημεία στο κέντρο της πόλης αλλά και ευρύτερα αυτής, που παρουσιάζουν έντονες ανομοιομορφίες στο ιδιαίτερο οδόστρωμά τους, που αποτελείται από γρανίτη, στο οποίο και παρίσταται ανάγκη στοιχειώδους βελτίωσης.

Μικρά κενά, τμήματα που έχουν αποκολληθεί ή παρουσιάζουν “ρωγμές”, καθώς όμως και ευρύτερα τμήματα των οδών που ανάμεσα στις μικρές πλάκες “φιλοξενούν” χλόη... συνθέτουν ένα μεγάλο δίκτυο δρόμων που αναμφισβήτητα απαιτεί έστω και περιορισμένης ενέργειας παρεμβάσεις για την αναβάθμισή του. Αξίζει να σημειωθεί πως, έντονη παρουσιάζεται η διαφορά σε θέμα ποιότητας των δρόμων, ανάμεσα στις κάθετες οδούς που συνδέουν τη Σταματίου Πρωίου με την παραλιακή οδό, από όπου και διέρχονται όχι μόνον οχήματα και δίκυκλα, αλλά κατά κύριο λόγο και αρκετοί πεζοί, ή ακόμη κι επισκέπτες που διαμένουν στα διάφορα καταλύματα.

Αν και περιορισμένα τα οικονομικά του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ωστόσο μία προσεκτική επιλογή των οδών που θα υλοποιηθούν εργασίες βελτίωσης εντός τους τρέχοντος έτους, θα μπορούσε να αναδείξει την ξεχωριστή αξία που χαρακτηρίζουν τις συγκεκριμένες οδούς με την ξεχωριστή τεχνοτροπία.

Ετικέτες: