Σε κάκιστη κατάσταση τα κιγκλιδώματα κατά μήκος της οδού Α. Μαυροκορδάτου στην περιοχή Βαπόρια

Αισθητική υποβάθμιση με παράλληλους κινδύνους

Το ζήτημα της κάκιστης κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα κιγκλιδώματα κατά μήκος της οδού Α. Μαυροκορδάτου στο ύψος του Αρχοντικού “Βούρλης” επάνω από την περιοχή Βαπόρια με την πάροδο των ετών έθιξε ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Σύρου, Παύλος Χρυσαφίδης κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αποκολλημένες βάσεις, σκουριασμένα σίδερα και μετατόπιση μεγάλων τμημάτων των τοιχίων επάνω στα οποία είναι τοποθετημένα τα κιγκλιδώματα συνθέτουν αφενός μία αντιαισθητική εικόνα που αντικρίζει ο κάθε επισκέπτης όταν πραγματοποιεί τον περίπατό του στην όμορφη περιοχή κι αφετέρου καθιστούν μη ασφαλές το συγκεκριμένο σημείο για τους πεζούς.

Στην ερώτηση του κ. Χρυσαφίδη αν προβλέπονται κάποιες εργασίες συντήρησης ή αποκατάστασης των φθορών που αυτά έχουν υποστεί, ώστε να αρθεί ο σημαντικός βαθμός επικινδυνότητας που καταγράφεται δια γυμνού οφθαλμού πλέον, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Σταύρος Γουσγουνέλης απάντησε καταφατικά. Υπενθυμίζοντας πως, πέρυσι υπήρξε μία εργολαβία μέσω της οποίας αποκαταστάθηκαν σημαντικές φθορές σε κιγκλιδώματα της οδού Μπαμπαγιώτου στο ύψος του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου, τόνισε πως, κάποιο αντίστοιχο μικρό έργο θα υλοποιηθεί και τη φετινή χρονιά, το οποίο θα εστιάζει στην καλύτερη δυνατή στερέωση των κιγκλιδωμάτων της οδού Α. Μαυροκορδάτου αλλά και στον ελαιοχρωματισμό τους, ενώ παράλληλα, στην ατζέντα της Τεχνικής Υπηρεσίας έχει συμπεριληφθεί και το θέμα της ανακατασκευής του τοιχίου, το οποίο έχει παρουσιάσει σημαντική κλίση αντίθετα από το οδόστρωμα.