Παραλίες Βούλγαρη και Φετουρή στα όρια της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας

Ασυνειδησία λουομένων

Απρόσεκτοι... επιεικώς αποδεικνύονται οι “λάτρεις” των δύο μικρών παραλιών Φετουρή και Βούλγαρη στα όρια της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας, οι οποίοι κατά την αναχώρησή τους αφήνουν αρκετά απορρίμματα και σκουπίδια, όπως άλλωστε αποδεικνύει το σχετικό φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει την παρούσα αναφορά.

Πρόκειται για δύο ιδιαίτερους προορισμούς που επιλέγει μερίδα λουομένων ώστε να απολαμβάνει με ηρεμία την ομορφιά της θάλασσας, αφού κόντρα σε πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, οι συγκεκριμένες δύο, αναμφισβήτητα προσφέρονται για την απόλυτη χαλάρωση όσων διαθέτουν ξεχωριστά γούστα.

Παρά το γεγονός πως, θα ανέμενε κανείς, ακριβώς γι αυτόν το λόγο να διατηρούνται ιδιαιτέρως καθαρές και να μην διαπιστώνονται απορρίμματα και σκουπίδια - γενικότερα - κατά μήκος της αμμουδιάς τους, ωστόσο, δυστυχώς, παρατηρείται η αντίθετη εικόνα.

Πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια, νάιλον κομμάτια, σακούλες, αλλά και πλαστικά καπάκια, καθώς επίσης και κρεμασμένα ξύλα από δέντρα έρχονται να επιβαρύνουν την “ατημέλητη” εικόνα των δύο παραλιών.

Εκτός της μέριμνας που πρέπει να εκφράζει η δημοτική πλευρά με τους επιβεβλημένους καθαρισμούς των παραλιών, χρήσιμο θα ήταν οι επισκέπτες και οι λουόμενοι αυτών, να φροντίζουν στο μέτρο που τους αναλογεί για την προάσπισή τους και τη διατήρησή τους σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο.

Ετικέτες: