Εικαστική παρέμβαση μαθητών Γυμνασίων στο παραλιακό μέτωπο της συνοικίας Βαπόρια

Οδεύοντας προς ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα

Την τελική μορφή της λαμβάνει σήμερα η εικαστική παρέμβαση των μαθητών των Β΄ και Γ΄ τάξεων του 1ου και του 3ου Γυμνασίου Σύρου, με έναν ήλιο – ηλιοτρόπιο να κοσμεί στο εξής το μέχρι πρότινος “γυμνό” παραλιακό μέτωπο των Αστεριών της συνοικίας Βαπόρια.

Σύμφωνα με όσα είχε γνωστοποιήσει η “Κοινή Γνώμη” προ εβδομάδας στην ηλεκτρονική έκδοσή της, λίγο πριν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου, οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης των δύο Γυμνασίων υπό την πολύτιμη καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους στο μάθημα των Εικαστικών, Αργυρούς Διαμαντάκη θέλησαν να “ντύσουν” έναν ολόλευκο τοίχο με έναν ήλιο – ηλιοτρόπιο, δίνοντας χρώμα στο παραλιακό μέτωπο των Αστεριών, όπου καθημερινά μεταβαίνουν λουόμενοι και την καλοκαιρινή περίοδο πολλοί επισκέπτες. Τη δημιουργική πρότασή τους γνωστοποίησαν πρωτίστως στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, με τη διοίκηση να αποδέχεται με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη σκέψη τους, δίνοντας την έγκριση να προχωρήσουν οι μαθητές στην εικαστική παρέμβαση. Ανάμεσα σε έξι σχέδια, τα οποία και κατέθεσαν προς τα μέλη του Λιμενικού Ταμείου και τα οποία σχετίζονται με τη θάλασσα, το φως κι εν γένει το θαλασσινό τοπίο, επελέγη εκείνο που θεωρήθηκε πως θα ταιριάζει περισσότερο στο σημείο, με τις εργασίες των μαθητών πλέον να τείνουν προς την ολοκλήρωσή τους.

Σε δηλώσεις των μαθητών προς την εφημερίδα, οι ίδιοι τόνισαν μεταξύ άλλων πως, η ιδέα τους γεννήθηκε καθώς “Θεωρούσαμε “γυμνό” το πλάνο της παραλίας κι επειδή δεν είχε πάρει κάποιος την πρωτοβουλία μέχρι σήμερα και υπήρχε ο συγκεκριμένος κενός τοίχος θεωρήσαμε ότι θα ήταν όμορφο να βάλουμε χρώμα και να δημιουργήσουμε ένα σχέδιο που θα ταιριάζει αρμονικά με τη θάλασσα και θα γαληνεύει τους επισκέπτες που απολαμβάνουν το μπάνιο και τον καφέ τους. Σκεφτήκαμε να το κάνουμε πράξη και το Λιμενικό Ταμείο δέχθηκε”.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως, ο πρόεδρος και αρκετά μέλη του Λιμενικού Ταμείου έχουν επισκεφθεί αρκετές φορές τον χώρο προκειμένου να συνομιλήσουν με τα παιδιά, μεριμνώντας παράλληλα για την εξασφάλιση των χρωμάτων που είναι μία προσφορά της εταιρείας “Ζαννίκος”.