Πλούσιο πρόγραμμα ενημερωτικών δράσεων με τη συμβολή του επιστημονικού προσωπικού

Ο Θησέας ταξιδεύει στα νησιά

  • Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2016 - 06:20

Το πολύτιμο έργο της ενημέρωσης κατά των εξαρτήσεων και υπέρ της προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας συνεχίζει ο Θησέας Κυκλάδων μέσα από το οργανωμένο πρόγραμμά του, ανοίγοντας την επικοινωνία με μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικούς.

Σταθερά στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του ρόλου του και με άξονα την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο σε μία εποχή ιδιαίτερη, στέλνει τα μηνύματά του μέσω της πραγματοποίησης δωρεάν εκπαιδευτικών θεατρικών παραστάσεων που σχετίζονται με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο ενώ προγραμματίζει ανοικτές συναντήσεις με γονείς και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ευαισθητοποίηση κι ενημέρωση μαθητών

Ειδικότερα, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Θησεάς Κυκλάδων”, στο πλαίσιο μιας σειράς παρεμβάσεων που υλοποιούνται τον Μάιο του 2016, με στόχο την πρόληψη της εξάρτησης από το διαδίκτυο, αξιοποιεί την εκπαιδευτική παιδική θεατρική παράσταση “Η Φάρμα του Διαδικτύου” της θεατρικής ομάδας “Χιλιοδέντρι”.

Πρόκειται για μία παράσταση, η οποία απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει στόχο την ευαισθητοποίηση τους σε ζητήματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο και είναι εγκεκριμένη από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου “Saferinternet.gr” και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η παρακολούθησή της από τους μαθητές θα είναι δωρεάν, καθώς θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το Κέντρο Πρόληψης.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων πέραν της πραγματοποίησης των δύο πρώτων σε Ίο και Σαντορίνη χθες και προχθές, έχει ως εξής: Πάρος - 19 Μαΐου κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, Αντίπαρος – 19 Μαΐου στις 5 το απόγευμα στο Δημοτικό Σχολείο του νησιού, Αμοργός 20 Μαΐου το πρωί στο Νηπιαγωγείο Θολαρίων και στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Σχολείο Αρκεσίνης, Τήνος 24 Μαΐου, σχολικό ωράριο, 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκεσίνης και Σίφνος, 31 Μαΐου εντός του σχολικού ωραρίου στο Ίδρυμα Πρόκου.

Ανοικτές συναντήσεις με γονείς κι εκπαιδευτικούς

Παράλληλα πραγματοποιούνται ανοιχτές συναντήσεις –συζητήσεις με γονείς και εκπαιδευτικούς στις περιοχές παρέμβασης, με θέμα: “Γονείς και παιδιά στην εποχή της τεχνολογίας: Δυνατότητες και Περιορισμοί”. Ήδη πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι δύο πρώτες συναντήσεις στα νησιά της Ίου και της Σαντορίνης στις 16 και 17 Μαΐου ενώ συνεχίζεται η εκτέλεση του προγράμματος του Θησέα Κυκλάδων και σε άλλα νησιά και ειδικότερα, στις 23 Μαΐου στην Τήνο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στις 18.30 το απόγευμα και στη Σίφνο στις 30 Μαΐου στο Ίδρυμα Πρόκου. Οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους Δήμους των αντίστοιχων περιοχών.