Δείγμα της κυκλοφοριακής ασυδοσίας που επικρατεί στην Ερμούπολη

Όπου ελεύθερος χώρος και δίκυκλο

  • Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2016 - 06:20

Κατειλημμένα από δίκυκλα είναι αρκετά πεζοδρόμια της πόλης, εσοχές για τη στάση των mini bus, μικρές οδοί από τις οποίες απαγορεύεται η διέλευσή τους, αλλά ακόμη και παραδοσιακά σοκάκια της Ερμούπολης, διαπίστωση που προδίδει την κυκλοφοριακή ασυνειδησία ορισμένων οδηγών, που αφήνει το στίγμα της, καθημερινά και που ως φαίνεται, καλά κρατεί.

Παρά το γεγονός πως, η μοναδικής αρχιτεκτονικής αξίας πόλη μας, πρέπει να αναδειχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να μπορούν να την απολαμβάνουν πρωτίστως οι κάτοικοι του νησιού αλλά και οι επισκέπτες, σε καθημερινή βάση παρατηρείται η υποβάθμισή της, με την παράνομη στάθμευση να αποτελεί ένα από τα βασικά “αγκάθια” της εικόνας της.

Ενδεικτικά μόνον παρουσιάζονται φωτογραφίες από πολλά σημεία της “καρδιάς” του κέντρου, όπου παρατηρούνται δίκυκλα να “κλείνουν” εισόδους μικρών πεζόδρομων στη συμβολή τους με την οδό Ελ. Βενιζέλου, άλλα, να καταλαμβάνουν ζωτικό χώρο σε μικρές οδούς καθιστώντας τες απροσπέλαστες για τους πεζούς, ενώ ακόμη, μερικά εξ αυτών να αφήνονται επί ώρες σε τμήματα πεζοδρομίων, όπως χαρακτηριστικά όπισθεν του θεάτρου Απόλλων αλλά και στο ύψος του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στην έναρξη της συνοικίας Βαπόρια.

Όσες αναφορές και να πραγματοποιηθούν για την άστατη και ασύδοτη κυκλοφοριακή νοοτροπία μας, αυτές θα πέφτουν στο κενό, αν δεν κατανοήσουμε οι ίδιοι, πως η συμμόρφωσή μας με την τάξη και τη συνέπεια, θα οικοδομήσει ένα καλύτερο περιβάλλον στην καθημερινότητά μας και θα συμβάλλει στην ανάδειξη της πόλης μας.

Ετικέτες: