Άξιες λόγου παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο της Αζολίμνου

Καλοκαιρινή αναβάθμιση

Σε συνέχεια της αντικατάστασης των φωτιστικών σωμάτων, στο παραλιακό τμήμα της Αζολίμνου πραγματοποιήθηκαν και νέες σημαντικές παρεμβάσεις αναβάθμισής του από την πλευρά του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι λουόμενοι δεδομένης της καλοκαιρινής περιόδου.

Ειδικότερα, με φόντο την αυξημένη επισκεψιμότητα στην παραλία και συγκεκριμένα στους δύο μικρούς μόλους τοποθετήθηκαν τρία νέα παγκάκια με ειδικές επιφάνειες αντοχής στο θαλασσινό νερό, ενώ επιπλέον, συντηρήθηκαν κάποιες από τις ομπρέλες που έφεραν σημαντικές φθορές προκειμένου αυτές να δημιουργούν την προβλεπόμενη σκιά για τους χρήστες τους. Πέραν αυτών, κατά μήκος του διαχωριστικού τοιχίου στο ύψος του οδοστρώματος έχουν τοποθετηθεί νέοι ξύλινοι κάδοι για τα απορρίμματα, ενώ σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται η χημική τουαλέτα.

Άξια λόγου ενέργεια είναι και η ρίψη ειδικού μπετόν και η εγκατάσταση προστατευτικού κιγκλιδώματος σε επικίνδυνο σημείο (στροφή) στο τέλος του παραλιακού τμήματος, του οποίου γίνεται συστηματική χρήση, με σκοπό την αποτροπή ατυχήματος από διερχόμενο όχημα, ενώ ακόμη, θα πρέπει να αναφερθούν και οι ενισχυτικές πινελιές στις διαγραμμίσεις σε όλο το μήκος της παραλιακής οδού. Τέλος, δεν μπορεί να παραληφθεί η αναφορά στις καινούργιες ξύλινες ενημερωτικές πινακίδες που τοποθετήθηκαν σε κομβικό σημείο της παραλίας, ώστε να εξυπηρετείται το σύνολο των λουόμενων και των ΑΜΕΑ όσον αφορά στη χρήση των προσφερόμενων υπηρεσιών της Αζολίμνου.

Κρίνεται επιβεβλημένο να σημειωθεί πως, σχετική συνδρομή υπήρξε και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής του Μάννα.