Αποκόλληση μαρμάρινων πλακών και συνεχής φθορά αυτών στο κέντρο της Ερμούπολης

Στον αέρα... η οδός Ελ. Βενιζέλου

  • Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2016 - 06:17
  • /   Eνημέρωση: 7 Σεπ. 2016 - 15:30
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Σοβαρότατες φθορές παρατηρούνται στα μαρμάρινα πλακόστρωτα της πόλης και κυρίως της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, με αρκετά σημεία αυτής και ειδικότερα πολλές μαρμάρινες πλάκες της να βρίσκονται “στον αέρα”.

Η αποκόλλησή τους από την επιφάνεια του οδοστρώματος έχει διαπιστωθεί εδώ και αρκετό καιρό τόσο από τους πεζούς που διέρχονται από τον δρόμο, όσο όμως και από τους οδηγούς οχημάτων και δικύκλων, αφού καθίσταται αντιληπτό το γεγονός πως αυτές μετακινούνται ελαφρώς από την αρχική θέση τους όταν δεχθούν βάρος.

Το φωτογραφικό υλικό αναδεικνύει το έντονο πρόβλημα που διαπιστώνεται τόσο στην έναρξη της κεντρικής αρτηρίας της πόλης που οδηγεί προς την πλατεία Μιαούλη, όσο όμως και στο μέσον αυτής (συμβολή με Σταματίου Πρωίου) καθώς και τέλος της, με αρκετά τμήματα των μαρμάρινων πλακών δε, να έχουν σπάσει και να έχουν δημιουργήσει κενά στην άλλοτε ομαλή επιφάνεια της συγκεκριμένης οδού.

Πρόκειται για τον κεντρικό δρόμο της πόλης για τον οποίο οι αρμόδιοι θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη φροντίδα δεδομένου του όγκου των οχημάτων, των δικύκλων, των ταξί και των μέσων μεταφοράς που διέρχονται από εκεί προκειμένου να διασωθεί ένα εκ των παλαιότερων πλακόστρωτων της πόλης.

Το μέγεθος του προβλήματος καταγράφεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο σχετικό βίντεο που προβάλλεται στο web tv της “Κοινής Γνώμης”.