Άμεση η παρέμβαση των υπευθύνων για τον καθαρισμό των εξωτερικών τοίχων του Ι.Ν. Αναστάσεως λόγω και του εορτασμού του Αγίου Αρτεμίου

Συνθήματα με σπρέι σε ναό

Ενέργειες που χαρακτηρίζονται τουλάχιστον άστοχες διαπιστώθηκαν στον Ιερό Ναό Αναστάσεως στη Σύρο, καθώς άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους του ναού με σπρέι, προσθέτοντας στη λίστα με τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια που έχουν αποτελέσει πολλάκις εύκολο “καμβά” για άγνωστους μέχρι στιγμής, έναν ακόμη χώρο.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, παρατηρήθηκαν από ανθρώπους που φροντίζουν την εν λόγω εκκλησία καθώς και τον υπεύθυνο ιερέα, συνθήματα πολιτικού περιεχομένου και μηνυμάτων τόσο επάνω στις επιφάνειες των τοίχων, όσο όμως και σύμβολα συγκεκριμένης πολιτικής τοποθέτησης πλησίον της εισόδου του ναού, αλλά ακόμη και στην επιφάνεια της μαρμάρινης επιγραφής που φέρει τα ονόματα των μεγάλων δωρητών της εκκλησίας. Άμεσα, έσπευσαν να σβήσουν τα συγκεκριμένα συνθήματα και να καθαρίσουν επαρκώς τις επιφάνειες του ναού προκειμένου να αποκατασταθεί η εικόνα του λόγω και του μεγάλου εορτασμού σήμερα, που αφορά στον προστάτη άγιο του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Άγιο Αρτέμιο. Παρόμοιες ενέργειες διαπιστώθηκαν και σε τμήμα του αύλειου χώρου του ναού, στον οποίο περίοικοι έχουν σχεδιάσει την ελληνική σημαία.

Παρά το γεγονός πως, οι πολιτικές πεποιθήσεις του κάθε ανθρώπου είναι αυστηρά προσωπική υπόθεσή του, ωστόσο, κρίνεται αναγκαίο να επισημανθεί πως, είναι κατακριτέες οι ενέργειες που θέλουν η έκφρασή τους, να θίγει δημόσιες ή ιδιωτικές περιουσίες, ακόμη και ναούς.