Εθελοντική δράση δενδροφύτευσης στον κεντρικό δρόμο της περιοχής του Αγίου Δημητρίου, πλησίον της Ερμούπολης

Πρωτοβουλίες στην “υπηρεσία” του περιβάλλοντος

Σε μία αξιόλογη ενέργεια ενίσχυσης του πρασίνου στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου προχώρησε ένας συμπολίτης μας και κάτοικος της ευρύτερης περιοχής της Ερμούπολης, πραγματοποιώντας δενδροφύτευση σε ορισμένα τμήματα του δρόμου.

Πρόκειται για μία εθελοντική κίνηση και πρωτοβουλία που αποκαλύπτει την περιβαλλοντική ευαισθησία που κρύβει “πίσω” της, καθώς τέτοιου είδους ενέργειες έρχονται να μεριμνήσουν για το κοινό περιβάλλον των δημοτών του νησιού, μα ταυτόχρονα και για την αναβάθμιση της όμορφης εικόνας – εν προκειμένω - της συγκεκριμένης περιοχής.

Στην προσπάθεια να επιβεβαιώσει η εφημερίδα τον χαρακτήρα της εν λόγω πρωτοβουλίας, καθώς όπως προαναφέρθηκε πρόκειται για μία εθελοντική ενέργεια, κατέστη γνωστό από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας πως, σε ανάλογες ενέργειες δενδροφύτευσης θα προχωρήσει και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης την προσεχή άνοιξη, καθώς έχει ήδη προμηθευτεί μικρά δέντρα, τα οποία και προς το παρόν θα συντηρήσει.

Τα σημεία που πρόκειται να ακολουθήσει δενδροφύτευση είναι στο μνημείο του αφανούς ναύτη στη θέση Νησάκι, στο μικρό κηπάριο απέναντι από μεγάλο πολυκατάστημα, στη θέση στάθμευσης της περιοχής “Δόξα”, ενώ προβλέπεται και η φύτευση νέων αρμυρικίων σε παραλίες του νησιού.

 

Ετικέτες: