Επίσκεψη Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωροθέου Β΄ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σύρου και συζήτηση με τον Περιφερειακό Διοικητή Ν. Αιγαίου

“Πολύτιμη επέμβαση στα περιστατικά πυρκαγιών”

  • Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου, 2017 - 06:58

Ο Σεβασμιώτος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β' μετέβη χθες στο Διοικητήριο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Ερμούπολη, όπου έγινε δεκτός με εγκάρδιες εκδηλώσεις τιμής και αγάπης από τον Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, Αντιπύραρχο, Άγγελο Τριπολιτσιώτη.

Στο κτίριο που στεγάζεται το πυροσβεστικό σώμα, τον κκ. Δωρόθεο Β΄ υποδέχθηκαν επίσης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ερμούπολης και Κυκλάδων, Επιπυραγός, Παναγιώτης Μαυραγάνης καθώς επίσης και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Εξήρε το έργο και την αποτελεσματικότητά τους στα περιστατικά της Σύρου

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του κκ. Δωροθέου Β΄ στο διοικητήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υπήρξε εκτεταμένη αναφορά στα σοβαρά περιστατικά των πυρκαγιών με τα οποία αναμετρήθηκε η Σύρος καθ΄ όλη τη διάρκεια του περασμένου διαστήματος, με τον Σεβασμιώτατο να υπογραμμίζει την αποτελεσματικότητα και την αμεσότητα του πυροσβεστικού σώματος.

Ο Σεβασμιώτατος, πέραν της αναφοράς του στα συγκεκριμένα γεγονότα που έμειναν ανεξίτηλα στη μνήμη των πολιτών της Σύρου εξαιτίας της πρωτοφανούς έντασής τους, που είχαν συνέπειες στο περιβάλλον του νησιού, συνεχάρη κι ευχαρίστησε τους Διοικητές, τους Αξιωματικούς και το προσωπικό της Υπηρεσίας συνολικά για το έργο που προσέφεραν, τόσο στη Σύρο, όσο και στα άλλα νησιά και ειδικότερα, το περασμένο καλοκαίρι. Παράλληλα, τους ευχαρίστησε για την πολύτιμη επέμβαση τους στη διευκόλυνση των αποκλεισμένων από τα χιόνια κατοίκων των νησιών, στο πλαίσιο της πρόσφατης δράσης τους, ενώ λίγο πριν αναχωρήσει, αφού χαιρέτησε κάθε έναν Αξιωματικό, διένειμε ευλογίες κι ευχήθηκε για το νέο έτος.