Υπό κατάρρευση το καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην Πάρο

  • Τρίτη, 17 Ιανουαρίου, 2017 - 06:12

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει το καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Πάρου, με την πρόεδρο του Συλλόγου Αδέσποτων Ζώων Πάρου (PAWS), να ενημερώνει με επιστολή της και φωτογραφικό υλικό, τον Δήμαρχο, Μάρκο Κωβαίο, ζητώντας να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση του χώρου.

Παρά τον περιορισμένο χώρο, μόλις 30 τ.μ., που χρησιμοποιείται ως καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην Τρυπητή Πάρου, αυτός παρουσιάζει εικόνα αποσάθρωσης, όταν ενέχει ο φόβος κατάρρευσης της στέγης του, με όποια αρνητική συνέπεια ενέχει αυτό για τα άτομα που εργάζονται εκεί.

Συγκεκριμένα στην επιστολή που απεστάλη στον Δήμαρχο αναφέρεται ότι:

«Κύριε Δήμαρχε,

Σε συνέχεια σχετικής συνομιλίας μας, σας αποστέλλουμε φωτογραφίες που απεικονίζουν την ετοιμόρροπη κατάσταση μέρους του κτιρίου (30τμ) που χρησιμοποιεί ο Σύλλογός μας στην Τρυπητή, ως καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Πάρου!

Επειδή απειλούνται ανθρώπινες ζωές των ατόμων που ζουν και εργάζονται εκεί (από ανά πάσα στιγμή κατάρρευση της στέγης ή και ηλεκτροπληξία(!), παρακαλούμε θερμά για την άμεση - τάχιστη επισκευή του χώρου αυτού από τις υπηρεσίες σας. Αφού, όπως γνωρίζετε, οι πόροι μας είναι πλέον ελάχιστοι και μετά βίας επαρκούν για την φροντίδα των ζώων που φιλοξενούμε.

Εμείς, ως εθελοντές, κάνουμε ο,τι καλύτερο μπορούμε, με αποτέλεσμα να μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των αδέσποτων, άρρωστων και χτυπημένων ζώων του νησιού.

Περιμένουμε από τον Δήμο, ο όποιος βάσει του Νομού(!) έχει την καθ' ύλην αρμοδιότητα των αδέσποτων ζώων, να μας εξασφαλίζει τις απαραίτητες υποδομές.

Ελπίζοντας στην άμεση προσωπική σας παρέμβαση τόσο για την ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ - ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ του υπάρχοντος κτιρίου όσο και για την άμεση προώθηση κατασκευής μονίμου πλέον Δημοτικού καταφυγίου στη Λαγκάδα, όπως μας υποσχεθήκατε, σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων».

Στο αίτημα της προέδρου του συλλόγου, το οποίο κατατέθηκε εχθές στον Δήμαρχο, για παρέμβαση εκ μέρους του Δήμου ώστε να προχωρήσει η επισκευή του χώρου, υπήρξε άμεση ανταπόκριση, καθώς μόλις λίγες ώρες αργότερα μετέβη στο καταφύγιο υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου προκειμένου να αποτυπώσει την κατάσταση και να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες εργασίες.