Ημερίδα ψυχικής υγείας στη Μύκονο

  • Παρασκευή, 14 Απριλίου, 2017 - 11:27

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στη Μύκονο ημερίδα με θέμα «Παιδιά & Ενήλικες. Αυστηρότητα ή οριοθέτηση;». Η ημερίδα οργανώθηκε από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ με την υποστήριξη του Δήμου Μυκόνου και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κ.Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ στο κτίριο Ζερβουδάκη-Ιγγλέση, όπου η προσέλευση του κοινού ήταν μεγάλη.

Στην ημερίδα απήυθυνε χαιρετισμό η πρόεδρος της ΚΔΕΠΠΑΜ κα Ανδριανή Κουφού. Στη συνέχεια ο ψυχίατρος του Κλιμακίου της Μυκόνου κ. Λεωνίδας Μαντωνάκης παρουσίασε το σύνολο του έργου της Κινητής Μονάδας δίνοντας έμφαση στις δράσεις που έχουν λάβει χώρα στο νησί της Μυκόνου τα τελευταία χρόνια. Η ψυχολόγος του Κλιμακίου της Μυκονου της Κινητής Μονάδας κα Πηνελόπη Τριανταφύλλου μίλησε για τη σημασία των ορίων στη ζωή των παιδιών και των ενηλίκων και τη διαδικασία εφαρμογής τους στην ανατροφή των παιδιών. Τέλος, η παιδοψυχίατρος του Κλιμακίου Μυκόνου κα Κάλλια Μπακογιάννη αναφέρθηκε στο ρόλο των παππούδων στη ζωή των παιδιών και τον τρόπο με τον οποίο συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους. Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, όπου η συμμετοχή τους ήταν ιδιαίτερα θερμή.

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ευχαριστεί θερμά όλους τους τοπικούς φορείς για τη συνεισφορά τους στην οργάνωση της εκδήλωσης και τους κατοίκους της Μυκόνου που μας τίμησαν με τη παρουσία τους.

 

Ετικέτες: