Δήμος Μήλου

Φιλοξενία των παιδιών της «Κιβωτού του κόσμου»

  • Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 16 Ιουν. 2017 - 7:26

Ο Δήμος Μήλου στα πλαίσια των κοινωνικών του δράσεων και με διάθεση προσφοράς για τα παιδιά, εκδήλωσε την επιθυμία να συνδράμει με κάθε πρόσφορο μέσο στην πολύ σημαντική προσπάθεια της «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», ως ένδειξη συμπαράστασης και υποστήριξης στο θεάρεστο έργο της.

Με αφορμή τον πανηγυρικό εορτασμό των Κατακομβών της Ιεράς Νήσου Μήλου, η Δημοτική Αρχή προσκάλεσε να φιλοξενήσει τα παιδιά της Κιβωτού, προκειμένου να παρευρεθούν και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις.

Στην παραπάνω πρόσκληση ανταποκρίθηκαν με χαρά δεκαεπτά άτομα (δεκατρία παιδιά και τέσσερις συνοδοί) από τις δομές της Χίου και της Αθήνας, όλα αγόρια, ηλικίας από 9 -15 χρόνων.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας περιλάμβανε συμμετοχή στις εορταστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις των Κατακομβών, επίσκεψη σε μουσεία, θαλάσσια μπάνια, περιήγηση σε περιοχές και αξιοθέατα της Μήλου και μια όμορφη αποχαιρετιστήρια γιορτή την τελευταία βραδιά πριν την αναχώρηση, στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η.

Η αυθόρμητη ανταπόκριση ΟΛΩΝ, συλλόγων, επαγγελματιών, δημοτών, στο κάλεσμα του Δήμου για συνεργασία, προκειμένου να οργανωθεί από κοινού ένα άρτιο πρόγραμμα φιλοξενίας, ήταν αξιοθαύμαστη και αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την κοινωνική ευαισθησία και το αίσθημα αλληλεγγύης που διακρίνει τους κατοίκους της Μήλου.

Ο Δήμος της Μήλου ευχαριστεί όλες τις τοπικές επιχειρήσεις που συνέδραμαν στο έργο της φιλοξενίας, όπως και τον κόσμο της Μήλου που συμμετείχε ενεργά στη συγκέντρωση χρημάτων, αγοράζοντας εισιτήρια για τη Συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ στο Συνεδριακό Κέντρο, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν για την ενίσχυση της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ  ΚΟΣΜΟΥ.