Μπαλώματα επί του οδοστρώματος της παραλιακής ζώνης και δυσαρέσκεια από Λιμενικό Ταμείο και Δήμο Σύρου – Ερμούπολης

Ανάπλαση αστοχιών και συνέχειας...

Στη διακοπή των εργασιών αποκατάστασης του οδοστρώματος του έργου της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Ερμούπολης προχώρησε ο ανάδοχος, μετά από απόφαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, αφού οι πρώτες εικόνες της διορθωτικής... παρέμβασης, απέδειξαν πως επρόκειτο ξεκάθαρα για “μπαλώματα”.

Σύμφωνα με την υποχρέωση που είχε ο εργολάβος του έργου για την αποκατάσταση των όποιων αστοχιών και προβλημάτων είχε διαπιστώσει η Τεχνική Υπηρεσία, ο ίδιος κλήθηκε να πράξει τα προβλεπόμενα, ωστόσο, η εικόνα που διαμορφώθηκε μετά από τις πρώτες εργασίες στο ύψος του κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν ικανοποίησαν τη Δημοτική Αρχή, η οποία και ζήτησε τη διακοπή της εκτέλεσης των εργασιών.

Συγκεκριμένα, σε όλο το μήκος του πρώτου τμήματος έως και το ύψος της πλατείας Παπάγου ο εργολάβος προχώρησε μόνο στην τοπική “επούλωση” των μεγάλων αστοχιών που καταγράφηκαν περιμετρικά των φρεατίων απορροής όμβριων υδάτων, με αποτέλεσμα η Τεχνική Υπηρεσία και το Λιμενικό Ταμείο να αποφασίσουν την παύση της παρέμβασης προκειμένου να εξετάσουν τί μέλλει γενέσθαι με την ορθή αποκατάσταση.

Πρέπει να σημειωθεί πως σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Δημήτρη Κοσμά, τονίσθηκε από πλευράς του πως, η υπόθεση της αποκατάστασης δεν θα παραμείνει χωρίς απάντηση, αλλά αντιθέτως, θα έχει συνέχεια, δεσμευόμενος πως η Δημοτική Αρχή από την πλευρά της θα απαιτήσει ένα σωστό αποτέλεσμα για την ασφάλεια των οδηγών και την εξυπηρέτηση του συνόλου των πολιτών με φόντο δε το γεγονός πως η ανάπλαση, αποτελεί ένα καινούργιο έργο.