Διορθώθηκε η μη νόμιμη παρέμβαση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στην πλατεία Πρασακάκη

Σιωπηρά... η αποκατάσταση

Ενέργεια που δεν δηλώνει ευθεία αντιμετώπιση, συνέπεια και υπευθυνότητα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης απέναντι στους δημότες της Σύρου αποτελεί η - σιωπηρή - αποκατάσταση μέρους της πλατείας Πρασακάκη, το οποίο προσφάτως είχε γκρεμιστεί παρανόμως.

Συγκεκριμένα, δημότης της Σύρου είχε αναδείξει το σοβαρό θέμα της αυθαίρετης παρέμβασης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και συγκεκριμένα επωνύμως, με ανοικτή επιστολή της προς το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, επισημαίνοντας το παράνομο των ενεργειών διάλυσης ενός πετρόκτιστου μικρού κυκλικού τοίχου.

Αυτή η παρέμβαση συνιστούσε διάλυση επί της ουσίας του έργου που προ ετών είχε υλοποιηθεί προκειμένου να ομορφύνει και να αναβαθμιστεί η γειτονιά πλησίον του Ι.Ν. του Αγ. Γεωργίου, για την οποία μετά τη δημοσίευση της επιστολής της κ. Ξ. Δρόσου, ο Δήμος προέβη στην αποκατάσταση.

Σημειώνεται πως, η Τεχνική Υπηρεσία είχε λάβει σχετικά έγγραφα – ερωτήσεις από την συμπολίτισσά μας, τα οποία προφανώς κι αποτέλεσαν την αφορμή για τις διορθωτικές κινήσεις του Δήμου, έστω και χωρίς παραδοχή του λάθους.