Αναβάθμιση της εισόδου της “στέγης” των Προσκόπων Σύρου

Η εστία απέκτησε “ταυτότητα”

Αισθητικά αναβαθμίστηκε η είσοδος της εστίας των Προσκόπων Σύρου, με την τοποθέτηση των χαρακτηριστικών ταμπελών και σημάτων τους να δηλώνουν ξεκάθαρα πλέον τη λειτουργία του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Σύρου στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Πρόκειται για μία μεγάλη ισόγεια αίθουσα που χρησιμοποιούν οι Πρόσκοποι Σύρου επί πολλά χρόνια και κατά καιρούς έχει δεχθεί συντηρήσεις κυρίως από τους ίδιους και αρκετούς εθελοντές, με σκοπό την καλή λειτουργία της για την ανάπτυξη των σημαντικών δράσεων και δραστηριοτήτων τους.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν και οι ίδιοι στην επίσημη σελίδα τους, προσφάτως υλοποιήθηκαν εργασίες επισκευής της πόρτας της εστίας που αποτελεί την είσοδο στον χώρο τους, ενώ αμέσως μετά, ακολούθησε και η τοποθέτηση των νέων ταμπελών και των θυρεών τους.

Συγκεκριμένα, επάνω από την κεντρική πόρτα έχει τοποθετηθεί με ασφάλεια η μεγάλη ταμπέλα στην οποία αναγράφεται ο τίτλος “Σώμα Ελλήνων Προσκόπων” ενώ σε μικρή απόσταση δηλώνεται ο τόπος της εστίας τόσο του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Σύρου, όσο και η έδρα της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Κυκλάδων, με τους θυρεούς επάνω σε κεντρικά σημεία της εισόδου να ολοκληρώνουν την όμορφη συνολική εικόνα.

Στο περιθώριο της παρούσας αναφοράς, κρίνεται επιβεβλημένο να τονισθεί πως προσφάτως υπήρξε μέριμνα του Δήμου για την φροντίδα και το κλάδεμα των δέντρων που βρίσκονται στην είσοδό τους.