Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής του Επισκοπειού με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος

Πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης των δημοτών

Σημαντικές πρωτοβουλίες στα γεωγραφικά όρια της περιοχής του ανέλαβε προσφάτως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επισκοπειού, με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους αναφορικά με τη διατήρηση καθαρών αρκετών σημείων του χωριού.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του μερίμνησαν για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων σχετικά με τη μη απόθεση των απορριμμάτων εκτός κάδων ανακύκλωσης, προκειμένου να μην επιδεινώνεται το σοβαρό πρόβλημα της μη επαρκούς διαδικασίας αποκομιδής της ανακύκλωσης. Οι σχετικές πινακίδες έχουν τοποθετηθεί πλησίον των κάδων που απορρίπτονται τα τρία ρεύματα ανακυκλώσιμων υλικών, με στόχο την ενημέρωση των διερχόμενων κατοίκων.

Επιπλέον, σε έμμεση προτροπή προς τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων και συγκεκριμένα σκύλων, προχωρούν τα μέλη του Συλλόγου έχοντας τοποθετήσει σε εμφανή σημεία, ειδικές πινακίδες – ταμπέλες από τις οποίες μπορούν να προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μικρές σακούλες. Στόχος αυτής της ενέργειας αποτελεί η άμεση συλλογή των περιττωμάτων των κατοικίδιων, προκειμένου αυτά να απορρίπτονται καταλλήλως και να μην αφήνονται στον δρόμο.

Οι ανωτέρω ενέργειες αποτελούν μία άξια λόγου προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους, ενώ αναμφισβήτητα τα μέλη του αξίζουν συγχαρητηρίων.