Απόρριψη απορριμμάτων σε παντελώς ακατάλληλα σημεία στις συνοικίες της Ερμούπολης

Ασυνειδησία και μικροί σκουπιδότοποι

Προκλητική ασυνειδησία όσον αφορά στην απόρριψη απορριμμάτων σε παντελώς ακατάλληλους χώρους της πόλης και σταθερά εκτός κάδων, παρατηρείται σταθερά από την πλευρά ασυνείδητων πολιτών, οι οποίοι προκλητικά δεν διστάζουν να διαμορφώνουν μικρούς σκουπιδότοπους, ακόμη και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, ή και στα πιο παράξενα σημεία...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο χώρος της λαϊκής αγοράς πλησίον του σούπερ μάρκετ “Σκλαβενίτης”, καθώς επίσης και μικρές οδοί του ιστορικού κέντρου, όπως μεταξύ άλλων οι οδοί Απόλλωνος και Σουρή. Επιπλέον, σοβαρά παράπονα έχουν μεταφερθεί προς την εφημερίδα και σχετικά με την γειτονιά των Πευκακίων, αλλά και αναφορικά με σημεία που βρίσκονται κοντά στην οδό Καποδιστρίου, αφού όπως επιβεβαιώνεται από το φωτορεπορτάζ, εγκαταλελειμμένες και παλαιές κατοικίες της πόλης, αντιμετωπίζονται ως κάδοι απορριμμάτων, με τους ασυνείδητους να διαμορφώνουν πολλά ανοικτά σημεία αυτών, σε μικρούς και μεγάλους σκουπιδότοπους. Από τα συγκεκριμένα σημεία μάλιστα, αρκετοί είναι οι περίοικοι που έχουν εκφράσει έντονα παράπονα, εξαιτίας της δυσοσμίας που αναδύεται, ενώ εγείρονται και σοβαρές ανησυχίες για το δημόσιο περιβάλλον.

Στα ανωτέρω, έρχονται να προστεθούν επιπλέον και οι προκλητικές εικόνες που δείχνουν σταθμευμένα δίκυκλα μεταφορικών εταιρειών να έχουν μετατραπεί σε μικρούς τενεκέδες, από ορισμένους πολίτες με τουλάχιστον προσβλητική συμπεριφορά.