Φοίνικες προσβλήθηκαν από σκαθάρι... στο κηπάριο του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου

  • Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, 2017 - 15:37

Στην αφαίρεση τουλάχιστον πέντε φοινίκων που προσβλήθηκαν από το έντομο “σκαθάρι” στο κηπάριο μπροστά από τον Ι.Ν. του Αγ. Νικολάου προχώρησε συνεργείο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης το πρωί της Παρασκευής.

Παρά τα αυξημένα μέτρα προστασίας για τα φοινικοειδή, τα οποία και λαμβάνονται σε ετήσια βάση από το Τμήμα Περιβάλλοντος και την Υπηρεσία Καθαριότητας και αφορούν σε ειδικούς ψεκασμούς στα όμορφα “δέντρα” που κοσμούν αρκετά κεντρικά σημεία της πόλης, ωστόσο, φέτος που για πρώτη φορά διαπιστώθηκε η “εισβολή” του συγκεκριμένου εντόμου στους φοίνικες, δεν κατέστη εφικτή η μη προσβολή ορισμένων εξ αυτών.

Κατόπιν επικοινωνίας με την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας, η οποία και διενήργησε σχετικές αυτοψίες στον χώρο, δόθηκε η εντολή αποκοπής συγκεκριμένων φοινίκων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από το συγκεκριμένο έντομο, που οδηγεί στον “θάνατο” τα φοινικοειδή και μάλιστα με ραγδαίους ρυθμούς.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας, η δημοτική πλευρά έχει προχωρήσει στον ειδικό ψεκασμό φοινίκων και φοινικοειδών σε κύρια σημεία του νησιού, όπως στην πλατεία Μιαούλη, στην έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία, στο παραλιακό τμήμα του Κινίου και την μικρή πλατεία Τσιροπινά στο ιστορικό κέντρο, όπως επίσης και σε άλλα μικρά κηπάρια, ωστόσο οι αντίστοιχες ενέργειες στο σύνολο των φοινίκων θα απαιτούσαν ένα τεράστιο κονδύλι, που δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει ο Δήμος.

H αφαίρεση των φοινίκων έγινε παρουσία γεωπόνων.