Σοβαρές κι εκτεταμένες φθορές στον δρόμο που οδηγεί στην κατοικημένη περιοχή του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής

Επισφαλής η διέλευση οδηγών και πεζών

Αυξημένος κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος ελλοχεύει στον δρόμο που οδηγεί στον Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής στη Σύρο, αφού οι σοβαρές κι εκτεταμένου χαρακτήρα φθορές στο οδόστρωμα, μετατρέπονται σε εμπόδια για τους οδηγούς, αλλά και τους πεζούς.

Αν και η περιοχή που έχει κτιστεί και βρίσκεται ο Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής, επάνω από την περιοχή της Αληθινής, έχει επιλεγεί από αρκετούς συμπολίτες μας ως ιδανικός χώρος για τη μόνιμη κατοικία τους, ωστόσο, η καθημερινή διέλευσή τους από τον υφιστάμενο δρόμο, “γεννά” όχι μόνον ανησυχία, αλλά κι έντονα παράπονα.

Μία απλή μετάβαση προς τον ναό, αρκεί για να κατανοήσει κάποιος την κάκιστη ποιότητα του οδοστρώματος, από το οποίο όχι μόνον έχουν αποκολληθεί μεγάλα τμήματα από αρκετά σημεία στις επιφάνειές του, αλλά διαπιστώνονται επίσης, τόσο ήπια σκασίματα, όσο όμως και μεγάλες ρωγμές.

Πέραν των ανωτέρω, η απουσία επαρκούς ηλεκτροφωτισμού σε συνδυασμό με την μη ύπαρξη προστατευτικών τοιχίων στο όριο του δρόμου καθιστούν ακόμη περισσότερο επισφαλή τη διέλευση οδηγών οχημάτων, δικύκλων αλλά και πεζών, γεγονός που αναδεικνύει επιτακτική την ανάγκη καταγραφής του μεγάλου προβλήματος, προγραμματισμού επουλωτικών εργασιών και υλοποίηση αυτών.

Το σχετικό φωτογραφικό υλικό που παραθέτει η εφημερίδα επιβεβαιώνει πως πρόκειται για έναν δρόμο που εξυπηρετεί κατοικημένη περιοχή, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει δεχθεί ούτε τη στοιχειώδη μέριμνα.