Την Παρασκευή με φόντο την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Συγκέντρωση - πορεία από τους φοιτητές του ΤΜΣΠΣ στη Σύρο

  • Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 15 Νοε. 2017 - 7:32

Φέτος κλείνουν 44 χρόνια μετά από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τόσο οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα, όσο και το στίγμα του αγώνα της νεολαίας που στηρίχθηκε από μαζικές κινητοποιήσεις της κοινωνίας, παραμένουν ανεξίτηλα και επίκαιρα ακόμα και σήμερα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μέσα από την προσπάθεια επίτευξης υψηλών πλεονασμάτων στην οικονομία και του κλεισίματος της 3ης αξιολόγησης, στρέφεται ενάντια στην κοινωνία, ξεπουλώντας οτιδήποτε έχει παραμείνει στο δημόσιο μετά τις ιδιωτικοποιήσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, εφαρμόζοντας τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, κόβοντας περεταίρω τους προϋπολογισμούς στην Υγεία και την Παιδεία (ενώ παράλληλα υπάρχουν ανάγκες σε υποδομές, διδάσκοντες, μέριμνα, υλικά για τα μαθήματα), διαλύοντας τα εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα (υπονομεύοντας έτσι τόσο το μέλλον μας, όσο και το παρόν της κοινωνικής πλειοψηφίας), εφαρμόζοντας τον τρομονόμο και ποινικοποιώντας την αντίσταση και τις κοινωνικές σχέσεις (Ηριάννα Β.Λ, Περικλής). Την ίδια στιγμή ενισχύονται οι σχέσεις φιλίας με τον ακροδεξιό Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ, και το ΝΑΤΟ, που αποτελεί τη βασική αιτία για την κατάσταση στη Μ. Ανατολή και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση – τις πολιτικές λιτότητας που συνεχίζονται, τη βοήθεια στις φιλοπόλεμες φωνές του Τραμπ και του ΝΑΤΟ, τους φασίστες που κυκλοφορούν ελεύθεροι ενώ ποινικοποιούνται όσοι αντιδρούν στην υπάρχουσα κατάσταση – και τις κυβερνήσεις που την προκαλούν και την εντείνουν, εμείς οφείλουμε να απαντήσουμε με τον οργανωμένο αγώνα των «από κάτω», των φοιτητών, των εργαζομένων και των μεταναστών!

Καλούμε τους/-ις εργαζόμενους/-ες, τους/-ις φοιτητές/-τριες, τους/-ις μαθητές/-τριες, σωματεία και συλλογικότητες  σε συγκέντρωση-πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την Παρασκευή 17/11, στις 18:00, στην Πλατεία Μιαούλη.

Ετικέτες: