Διεξήχθη το 6ο ΔΣ της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων

  • Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, 2017 - 11:35

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 διεξήχθη στο Λιμεναρχείο Πάρου το 6ο Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκε εκτενώς το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Δ.Σ της Ένωσης  αποφάσισε ομόφωνα ότι συντάσσεται  και στηρίζει απερίφραστα τις προτάσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ στα θέματα που αφορούν τις Μεταθέσεις - Τοποθετήσεις - Αποσπάσεις , Πειθαρχικό Δίκαιο, Ρύθμιση θεμάτων ΤΑΛΣ ,Ρύθμιση για τα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και Ρύθμιση θεμάτων κανονισμού εργασίας και πενθημέρων.
Προ της συσκέψεως του Δ.Σ, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του Προσωπικού του Λιμεναρχείου Πάρου σχετικά με το Πολυνομοσχέδιο αλλά και τα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Στελέχη στην καθημερινότητά τους. Ο Πρόεδρος ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ Ιωάννης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος της φαρμακευτικής περίθαλψης του Προσωπικού, καθώς και του χρονοδιαγράμματος για την επίτευξη του στόχου. Όλα τα Μέλη του Δ.Σ  δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την προσπάθεια, με ουσιώδης παρεμβάσεις ώστε να ικανοποιηθεί κάθε δίκαιο αίτημα του Προσωπικού, διατηρώντας ζωντανή την αμφίδρομη και εποικοδομητική σχέση που έχει αναπτυχθεί, μεταξύ των δύο πλευρών.
Η χρονική συγκυρία του πραγματοποιηθέντος Διοικητικού Συμβουλίου, συνέπεσε με τη βράβευση και απονομή εκ μέρους του Λιμενάρχη Πάρου Πλωτάρχη Λ.Σ ΡΑΓΚΟΥΣΗ Αντωνίου, του  Ναυτικού Μεταλλίου Β´ Τάξης, στον Επικελευστή  Λ.Σ  ΒΟΥΛΚΙΔΗ Ιωάννη, για την εξαιρετική εκ μέρους του Συναδέλφου πράξη, της διάσωσης αλλοδαπής υπερήλικης επιβάτιδος πλοίου από βέβαιο πνιγμό, στο λιμάνι της Πάρου, πράξη που καταδεικνύει περίτρανα το φρόνημα και την αυταπάρνηση του Έλληνα Λιμενικού, καθώς και τη Σπουδαιότητα του έργου της Ελληνικής Ακτοφυλακής προς την κοινωνία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τιμηθείς Συνάδελφος, Βουλκίδης Ιωάννης διακρίνεται όχι μόνο για τον επαγγελματισμό και το ήθος του, αλλά και για τις επιδόσεις και επιτυχίες του στον χώρο του Αθλητισμού.
 Η Ε.Π.Λ.Σ Κυκλάδων  συγχαίρει τον Συνάδελφο Γιάννη Βουλκίδη  και εύχεται σε αυτόν υγεία και κάθε επιτυχία στον επαγγελματικό, προσωπικό  και αθλητικό του βίο.