Παρέμειναν δεμένα με ασφάλεια τρία πλοία στο λιμάνι της Ερμούπολης την Πέμπτη με φόντο το απαγορευτικό εξαιτίας των ισχυρότατων ανέμων

Λιμάνι “καταφύγιο” στην κακοκαιρία

Σαν ασφαλές “καταφύγιο” ενάντια στην κακοκαιρία λειτούργησε ξανά το λιμάνι της Ερμούπολης για τρία πλοία, από το βράδυ της Τετάρτης έως και την Πέμπτη, μετά το απαγορευτικό που εκδόθηκε εξαιτίας θυελλωδών ανέμων τόσο στην περιοχή, όσο και σε γενικό επίπεδο.

Ειδικότερα, μετά από δύο άκαρπες προσπάθειες για να προσεγγίσει στο λιμάνι της Μυκόνου, το Fast Ferries Andros επέστρεψε στο λιμάνι της Ερμούπολης, με τον Λιμενάρχη Σύρου, κ. Ιάκωβο Γκύζη μάλιστα, να επιβεβαιώνει πως το εν λόγω πλοίο επιχείρησε να δέσει στη Μύκονο τόσο το βράδυ της Τετάρτης, όσο και τα ξημερώματα της Πέμπτης, αλλά αυτές οι προσπάθειες υπήρξαν άγονες και χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επιπλέον, στο λιμάνι της Ερμούπολης και συγκεκριμένα πριν την προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων κατέπλευσε το πλοίο SEKAVIN, κενό φορτίου, αφού η παραμονή άλλου πλοίου στη θέση ΜΕΤΚΑ, με δεδομένη την έντονη κακοκαιρία και τα μποφόρ, κατέστησε επιβεβλημένη τη μετακίνησή του για την ασφαλή πρόσδεσή του.

Τέλος, πλαγιοδετημένο παρέμεινε στη θέση των κρουαζιερόπλοιων, για πολλές ώρες και το πλοίο “ARTEMIS” της Hellenic Seaways, το οποίο δεν εκτέλεσε τα προγραμματισμένα δρομολόγιά του.

Για μία ακόμη φορά διαπιστώνεται πως η γεωγραφική θέση και ο φυσικός “κόλπος” της Ερμούπολης λειτούργησαν σαν ένα ιδιαιτέρως ασφαλές “καταφύγιο” για τα πλοία.