Γκράφιτι και σπρέι στην πρόσοψη του παλαιού κτιρίου του θερινού “Παλλάς” στην Ερμούπολη

Συνεχίζεται ο “κύκλος” ασυνειδησίας

  • Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου, 2018 - 06:14

Φρέσκα... αποτυπώματα ασυνειδησίας καταγράφονται στην μαρμάρινη επιφάνεια του παλαιού κτιρίου που στεγάζει τη λειτουργία του θερινού “Παλλάς” στην Ερμούπολη την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς άγνωστοι προχώρησαν σε συνθήματα με σπρέι.

Αν και το εν λόγω κτίριο και η ιδιαίτερη πρόσοψή του αποτελούν κυριολεκτικά ένα “κόσμημα” στην αρχιτεκτονική ιστορία της Σύρου, που θα μπορούσε να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο με σχετική φροντίδα, ωστόσο, σήμερα, στη γενική οικονομική αδυναμία των αρμοδίων να ανταποκριθούν σχετικώς, έρχεται να προστεθεί η ασυνειδησία συμπολιτών μας.

Πολλάκις έχει στηλιτευθεί η κάκιστη συμπεριφορά αποτύπωσης συνθημάτων με σπρέι επάνω στις μαρμάρινες επιφάνειές του, παρόλα αυτά, φαίνεται πως ορισμένοι πολίτες παραμένουν ασυγκίνητοι, προκαλώντας εν γένει καταστροφές.

Το συγκεκριμένο κτίριο και δη η πρόσοψή του αποτελεί ένα μόνον παράδειγμα της τύχης αρκετών αξιόλογων κτιρίων της πόλης, τα οποία δυστυχώς δεν αντιμετωπίζονται με τον δέοντα σεβασμό, με φόντο την ομορφιά και την ιστορία της Ερμούπολης, που είναι στο χέρι μας έστω και στοιχειωδώς να διατηρηθεί.

 

Ετικέτες: